BEZIGMET OPZOEKEN


HEENREIS | TERUGREIS | volwassenen, kinderen, baby's (-2j)
HEENREIS VAN NAAR
 
TERUGREIS VAN NAAR
 
PERIODE
 
Volwassenen
Kinderen (-12j)
Baby's (-2j)
TYPE
MAATSCHAPPIJ
KLASSE

Goedkope vliegtickets Berlijn

uw ticket reeds <em>vanaf</em> uw ticket reeds vanaf € 78  Vertrekdatum 15-07-2015 - 31-03-2016

Berlijn kent een bewogen geschiedenis. Twee decennia na de val van de muur heeft deze stad zijn legendarische tempo teruggevonden. Voor de belangrijkste winkelstraten, met als topper de Kurfürstendamm moet je in het westen van de stad zijn. Terwijl je voor de prachtige Pruisische architectuur, de meeste musea en het bruisende nachtleven in het oostelijk gelegen gedeelte moet zijn. Je merkt het Berlijn biedt voor elk wat wils! De ideale stad dus voor een ontspannende citytrip vol cultuur.

 

Goedkope vlucht naar Berlijn

 

 

Vluchten naar Berlijn worden overal op het internet aangeboden. Omdat het aanbod zo groot is ziet men soms door de bomen het bos niet meer. Airstop.be bied je de oplossing! Via onze site krijg je meteen een duidelijk overzicht van de goedkoopste tickets beschikbaar. In één oogopslag kan je alle prijzen en vluchtopties vergelijken, zodat beslissen kinderspel wordt. Naast vliegtickets is Airstop ook jouw gids doorheen de jungle van hotels in Berlijn. Wij bieden je steeds de scherpste hotelprijzen aan om er echt een onvergetelijk verblijf van te maken.

 

 

Wat inspiratie voor een citytrip naar Berlijn

 

 

Op zondag kan je in Berlijn de vlooienmarkt in het Mauerpark bezoeken. Je kan er een verzameling vinden van tweedehands boeken, LP’s en kleding maar ook talloze kunstenaars exposeren en verkopen er hun werk. Het is tevens de plaats om spullen te vinden uit de bewogen Berlijnse geschiedenis. Geniet ook eens van typische curryworst. Bij Konnopke's eet je sinds 1930 de lekkerste Currywurst van Berlijn. Je vindt Konnopke's onder de spoorbrug in Prenzlauer Berg aan de Schönhauser Allee.

 

 

Tips and tricks voor een goedkoop vliegticket naar Berlijn

 

 

 • Taal: Duits
 • Tijdsverschil: Tussen Brussel en Berlijn is er geen tijdsverschil
 • Beste Reistijd:  De beste tijd om Berlijn te bezoeken is van mei tot en met september omwille van de meer aangename temperatuur. Ook tijdens de wintermaanden en vooral rond kerst en nieuw is Berlijn met zijn velen kerstmarkten ook een echte aanrader.
 • Munteenheid: Euro
  Geldautomaten zijn er in overvloed en kredietkaarten worden bijna overal aangenomen.
 • Fooi: Het is vrij gebruikelijk, maar niet verplicht om een fooi te geven in Berlijn. In restaurants en bars is een fooi tot maximaal tien procent vrij normaal.
 • Reisdocumenten: Via http://diplomatie.belgium.be kan je steeds de meest up-to-date informatie vinden voor Belgen die naar het buitenland reizen. Uw Belgische identiteitskaart is voldoende om te reizen of te verblijven binnen de Europese Unie, maar indien u buiten de Europese Unie reist heeft u een paspoort nodig.
 • Gezondheid:  Voor de juiste informatie omtrent vaccinatie raden wij je aan contact op te nemen met jouw huisarts.

 

OP ZOEK NAAR DE HIPSTE HOTELS?

 •  

  Andel's Hotel Berlinva € 71,43

  Voor ecologische reizigers die graag in de watten gelegd worden en niet noodzakelijk in het centrum van de stad willen logeren.
 • Hotel 26va € 79

  Dit hotel, in het hart van de trendy Berlijnse wijk Friedrichshain, ligt op slechts 500 van het centrum

Op zoek naar de goedkoopste huurwagens?

Sunnycar Banner

BEZIENSWAARDIGHEDEN

 • Berliner Dom

  De kathedraal werd gebouwd aan het einde van de 19de eeuw, maar werd tijdens de tweede wereldoorlog zwaar beschadigd. De renovatie begon in 1975 maar het duurde tot 1992 alvorens de kathedraal opnieuw werd geopend.

 • Brandenburger Tor

  De enige overgebleven stadspoort van Berlijn werd gebouwd in 1788, gelegen aan het Pariser Platz. Hier werd in 1961 gestart met de bouw van de Berlijnse Muur, en het was ook de plek waar de Muur ten val kwam.

 • Checkpoint Charlie

  Een belangrijke controlepost bij de verdeling van Berlijn. Alleen buitenlanders die niet uit de Geallieerde landen, West- Berlijn en West- Duitsland kwamen mochten gebruik maken van deze grens doorgang.

 • Fernsehturm

  De 368 meter hoge televisietoren van het voormalige Oost-Berlijn. Geniet van een prachtig panoramisch zicht vanop het hoogste gebouw van Berlijn.

 • Holocaust Mahnmal

  Geopend in 2005. In totaal 2711 betonblokken variërend in hoogte van 20 cm tot 4,5 meter, roepen volgens de architect het gevoel van desoriëntatie en isolement op, en staan symbool voor de ervaringen van de Joodse bevolking tijdens het nazibewind.

 • Potsdamer Platz

  Één van de belangrijkste pleinen in Berlijn. Tijdens de tweede wereldoorlog was het levendige plein een grote puinhoop geworden. Later liep de Berlijnse Muur dwars over het plein. Na de sloping van de Muur werd het plein en de gebouwen errond opnieuw aangelegd.

 • Reichstag

  Het Duitse parlement gelegen aan het Platz der Republik. In 1933 verwoest door een zware brand en hevig gebombardeerd tijdens de tweede wereldoorlog. Na de hereniging van Duitsland begon men met de restauratie en werd het gebouw opnieuw geopend in 1999.

 • Schloßplatz

  Het plein gelegen op het Spree- eiland in het Berlijnse stadsdeel Mitte. Het was de locatie van het stadspaleis maar deze werd in 1950 opgeblazen. De eerste naam van het plein was het Marx-Engels Platz maar sinds de eenmaking van Duitsland werd besloten om de oude naam terug te gebruiken.