Goedkope vluchten naar Athene

Nieuwsgierig naar de eerste democratie van de westerse beschaving? Dan moet u Athene bezoeken. De Griekse hoofdstad is bekend om haar lange geschiedenis. In de stad bevinden zich nog altijd historische gebouwen uit de oudheid, zoals het Parthenon...

In deze bruisende wereldstad komen de geschiedenis en de goden weer tot leven! De godin Pallas Athena waakt sinds eeuwen vanaf de Acropolis over Athene. Aan cultuur en geschiedenis is er in deze stad dan ook zeker geen gebrek. Geniet van een glaasje ouzo en waag je aan de sirtaki...
Maar geniet vooral van de warme Griekse gastvrijheid. Jouw verblijf in Athene kan nu al niet meer stuk.

Goedkope vluchten naar Athene

Vluchten naar Athene worden overal op het internet aangeboden. Omdat het aanbod zo groot is ziet men soms door de bomen het bos niet meer. Airstop.be biedt je de oplossing! Via onze site krijg je meteen een duidelijk overzicht van de goedkoopste tickets beschikbaar. In één oogopslag kan je alle prijzen en vluchtopties vergelijken, zodat beslissen kinderspel wordt. Naast vliegtickets is Airstop ook jouw gids doorheen de jungle van hotels in Athene. Wij bieden je steeds de scherpste hotelprijzen aan om er echt een onvergetelijk verblijf van te maken.

Wat inspiratie voor een leuke citytrip naar Athene

Vanop de Acropolis geniet je van een intrigerend beeld van de oude stad en ontdekt er sporen uit de Griekse beschaving die je tot nu toe enkel maar kent vanuit de geschiedenisboeken. Athene is echter zo veel meer dan de Acropolis. Nu je hier toch bent bezoek je best ook het prachtige Parthenon (symbool van de macht die Athene in de oudheid bezat), het theater van Dionyssos, het Nationaal Archeologisch Museum en de ruïnes van Olympieion,..

highlights

Parthenon

Al meer dan 2 500 jaar staat het Parthenon op de top van de Akropolis. Deze tempel werd gebouwd ter ere van Athena, de beschermheilige en godin van de stad. Vandaag is het één van de populairste bezienswaardigheden in Griekenland.

Stadion Panathinaiko

De eerste moderne Olympische Spelen in 1896 werden hier georganiseerd. Maar reeds vanaf 330 voor Christus werden er de Panatheense Spelen georganiseerd. Opgetrokken in marmer, is er plaats voor 50 000 toeschouwers.

Plateia Syntagmatos

Ook gekend als het Grondwet Plein, centraal gelegen in het moderne gedeelte van Athene. Hier vindt men onder andere het Grieks parlement of Vouli dat ontworpen werd in 1843.

Tempel van Zeus

De grootste tempel van Griekenland is gelegen tussen de Akropolis en de rivier Llissos in het zuiden van Athene. De locatie van de tempel was al sinds de oudheid de plaats waar de goden werden vereerd.

previous next

Weer

light rain
Min. 19°
Max. 23°
light rain
Min. 19°
Max. 25°
moderate rain
Min. 18°
Max. 20°
light rain
Min. 20°
Max. 21°
moderate rain
Min. 20°
Max. 22°
heavy intensity rain
Min. 20°
Max. 22°
moderate rain
Min. 20°
Max. 21°
light rain
Min. 19°
Max. 21°
moderate rain
Min. 20°
Max. 22°
light rain
Min. 21°
Max. 25°
sky is clear
Min. 20°
Max. 26°
moderate rain
Min. 20°
Max. 25°
heavy intensity rain
Min. 21°
Max. 23°
moderate rain
Min. 19°
Max. 23°
Previous Next

De 'vanaf' prijzen zijn voor 1 persoon in euro, inclusief vooraf betaalbare luchthaventaksen; exclusief dossierkosten (vanaf € 12 p.p.), annulatie- of all-in verzekering of airticket guarantee. De luchthaventaksen zijn afhankelijk van de reisdata, boekingsklasse en vluchtroute en kunnen dus afwijken van de hier aangeboden tarieven. Wij besteden de grootste zorg om deze tarieven accuraat te houden en 4 keer per dag zoeken onze systemen de beste tarieven. Deze worden dan op de website geplaatst. Toch kan het zijn dat de prijzen afwijken afhankelijk van beschikbaarheid op heen- en terugvluchten op het ogenblik van uw opzoeking. Tijdens uw opzoeking wordt het beste tarief gezocht en dat kan dus goedkoper of duurder zijn.