Goedkope vluchten naar Beijing

Beijing of Peking? De stad heeft vele namen. In 1949 herstelde de Communistische Partij de naam Beijing in eer. Ze gaf daarmee aan dat de stad, na een turbulente periode, opnieuw de Chinese hoofdstad was. Opvallend in het straatbeeld van Beijing zijn de hutongs – steegjes in het Nederlands. Ze bestaan uit siheyuans, gebouwencomplexen met woningen, werkplaatsen en winkeltjes rond een centraal plein, omgeven door een muur.

De Feng Shui-filosofie ligt aan de oorsprong van deze bouwwijze. Vroeger waren ze talrijk, maar nu verdwijnen de siheyuans en hutongs snel, samen met de traditionele gemeenschapszin van hun bewoners. In de plaats komen brede straten en anonieme appartementsblokken. Rond Hou Hai, even ten noorden van Beihai park, zijn er nog een aantal. Maar u moet snel zijn. Op de meeste muren kalkten de Chinezen het karakter Chai. En dat is Chinees voor … slopen!

Bij Airstop vind je steeds de goedkoopste vliegtickets naar Beijing. Op zoek naar een hotel of huurwagen in Beijing? Airstop, uw garantie voor de laagste prijs!   

highlights

798 Art Zone

De unieke artistieke wijk gelegen tussen oude militaire fabrieken vergelijkt men graag met New York's Greenwich Village.

Chinese Muur

Of soms ook wel de Grote Muur genoemd. Met een totale lengte van 6 259 kilometer diende de muur het Chinese Keizerrijk te beschermen tegen vijandelijke nomadische ruitervolkeren.

Verboden Stad

Het Chinese keizerlijk paleis vanaf het midden van de Ming- dynastie tot het het einde van de Qing- dynastie. Dit gigantische complex, bestaande uit 980 overlevende gebouwen, werd gebouwd tijdens de eerste helft van de 15de eeuw.

Mausoleum of Mao Zedong

Centraal gelegen op het Tiananmen Plein, de laatste rustplaats van de vroegere communistische leider.

Beijing National Stadium

Het stadium met plaats voor 80 000 toeschouwers werd gebouwd naar aanleiding van de Olympische Spelen in 2008. De bijnaam "het Vogelnest" is dan ook zeer toepasselijk.

Tempel van de Hemel

Bestaande uit een grote ronde hal, waar de keizers uit de Ming- dynastie offers brachten voor de goden. De hal van de keizerlijke onthouding (de keizer diende 3 dagen te vasten voor een ceremonie) en het open altaar van de hemel.

Tiananmen Plein

Ook gekend als het Plein van de Hemelse Vrede. Het grootste plein ter wereld gelegen aan de centrale ingang van de Verborgen Stad.

Yuan Ming Yuan

Het Oude Zomer Paleis, gelegen op 8 kilometer ten noordwesten van Beijing. Bezoek er de ruïnes van het complex en de prachtige tuinen daterende uit de Qing- dynastie.

previous next

Weer

sky is clear
Min. 12°
Max. 16°
sky is clear
Min. 9°
Max. 21°
sky is clear
Min. 5°
Max. 20°
sky is clear
Min. 4°
Max. 23°
sky is clear
Min. 10°
Max. 26°
sky is clear
Min. 14°
Max. 20°
sky is clear
Min. 10°
Max. 19°
sky is clear
Min. 2°
Max. 17°
sky is clear
Min. 3°
Max. 19°
sky is clear
Min. 5°
Max. 23°
sky is clear
Min. 9°
Max. 20°
sky is clear
Min. 6°
Max. 18°
sky is clear
Min. 7°
Max. 22°
sky is clear
Min. 11°
Max. 22°
Previous Next

De 'vanaf' prijzen zijn voor 1 persoon in euro, inclusief vooraf betaalbare luchthaventaksen; exclusief dossierkosten (vanaf € 12 p.p.), annulatie- of all-in verzekering of airticket guarantee. De luchthaventaksen zijn afhankelijk van de reisdata, boekingsklasse en vluchtroute en kunnen dus afwijken van de hier aangeboden tarieven. Wij besteden de grootste zorg om deze tarieven accuraat te houden en 4 keer per dag zoeken onze systemen de beste tarieven. Deze worden dan op de website geplaatst. Toch kan het zijn dat de prijzen afwijken afhankelijk van beschikbaarheid op heen- en terugvluchten op het ogenblik van uw opzoeking. Tijdens uw opzoeking wordt het beste tarief gezocht en dat kan dus goedkoper of duurder zijn.