Goedkope vluchten naar Berlijn

Berlijn is de hoofdstad van Duitsland en hét symbool voor vernieuwing en hereniging. Einstein gaf er les en John Kennedy sprak er de gevleugelde woorden Ich bin ein Berliner. Een relatief jonge stad, maar met zijn 3,4 miljoen inwoners toch een van de grootste Europese steden. De perfect stad voor een leuke citytrip.

Berlijn kent een bewogen geschiedenis. Twee decennia na de val van de muur heeft deze stad zijn legendarische tempo teruggevonden. Voor de belangrijkste winkelstraten, met als topper de Kurfürstendamm moet je in het westen van de stad zijn. Terwijl je voor de prachtige Pruisische architectuur, de meeste musea en het bruisende nachtleven in het oostelijk gelegen gedeelte moet zijn. Je merkt het Berlijn biedt voor elk wat wils! De ideale stad dus voor een ontspannende citytrip vol cultuur.

Goedkope vlucht naar Berlijn

Vluchten naar Berlijn worden overal op het internet aangeboden. Omdat het aanbod zo groot is ziet men soms door de bomen het bos niet meer. Airstop.be bied je de oplossing! Via onze site krijg je meteen een duidelijk overzicht van de goedkoopste tickets beschikbaar. In één oogopslag kan je alle prijzen en vluchtopties vergelijken, zodat beslissen kinderspel wordt. Naast vliegtickets is Airstop ook jouw gids doorheen de jungle van hotels in Berlijn. Wij bieden je steeds de scherpste hotelprijzen aan om er echt een onvergetelijk verblijf van te maken.

Wat inspiratie voor een citytrip naar Berlijn

Op zondag kan je in Berlijn de vlooienmarkt in het Mauerpark bezoeken. Je kan er een verzameling vinden van tweedehands boeken, LP’s en kleding maar ook talloze kunstenaars exposeren en verkopen er hun werk. Het is tevens de plaats om spullen te vinden uit de bewogen Berlijnse geschiedenis. Geniet ook eens van typische curryworst. Bij Konnopke's eet je sinds 1930 de lekkerste Currywurst van Berlijn. Je vindt Konnopke's onder de spoorbrug in Prenzlauer Berg aan de Schönhauser Allee.

highlights

Berliner Dom

De kathedraal werd gebouwd aan het einde van de 19de eeuw, maar werd tijdens de tweede wereldoorlog zwaar beschadigd. De renovatie begon in 1975 maar het duurde tot 1992 alvorens de kathedraal opnieuw werd geopend.

Brandenburger Tor

De enige overgebleven stadspoort van Berlijn werd gebouwd in 1788, gelegen aan het Pariser Platz. Hier werd in 1961 gestart met de bouw van de Berlijnse Muur, en het was ook de plek waar de Muur ten val kwam.

Checkpoint Charlie

Een belangrijke controlepost bij de verdeling van Berlijn. Alleen buitenlanders die niet uit de Geallieerde landen, West- Berlijn en West- Duitsland kwamen mochten gebruik maken van deze grens doorgang.

Fernsehturm

De 368 meter hoge televisietoren van het voormalige Oost-Berlijn. Geniet van een prachtig panoramisch zicht vanop het hoogste gebouw van Berlijn.

Holocaust Mahnmal

Geopend in 2005. In totaal 2711 betonblokken variërend in hoogte van 20 cm tot 4,5 meter, roepen volgens de architect het gevoel van desoriëntatie en isolement op, en staan symbool voor de ervaringen van de Joodse bevolking tijdens het nazibewind.

Potsdamer Platz

Één van de belangrijkste pleinen in Berlijn. Tijdens de tweede wereldoorlog was het levendige plein een grote puinhoop geworden. Later liep de Berlijnse Muur dwars over het plein. Na de sloping van de Muur werd het plein en de gebouwen errond opnieuw aangelegd.

Reichstag

Het Duitse parlement gelegen aan het Platz der Republik. In 1933 verwoest door een zware brand en hevig gebombardeerd tijdens de tweede wereldoorlog. Na de hereniging van Duitsland begon men met de restauratie en werd het gebouw opnieuw geopend in 1999.

Schloßplatz

Het plein gelegen op het Spree- eiland in het Berlijnse stadsdeel Mitte. Het was de locatie van het stadspaleis maar deze werd in 1950 opgeblazen. De eerste naam van het plein was het Marx-Engels Platz maar sinds de eenmaking van Duitsland werd besloten om de oude naam terug te gebruiken.

previous next

Weer

light rain
Min. 20°
Max. 25°
moderate rain
Min. 16°
Max. 23°
light rain
Min. 12°
Max. 19°
light rain
Min. 13°
Max. 20°
light rain
Min. 11°
Max. 20°
sky is clear
Min. 14°
Max. 21°
sky is clear
Min. 18°
Max. 28°
light rain
Min. 16°
Max. 23°
sky is clear
Min. 11°
Max. 21°
light rain
Min. 14°
Max. 25°
moderate rain
Min. 18°
Max. 28°
light rain
Min. 15°
Max. 20°
light rain
Min. 15°
Max. 19°
light rain
Min. 13°
Max. 19°
Previous Next

De 'vanaf' prijzen zijn voor 1 persoon in euro, inclusief vooraf betaalbare luchthaventaksen; exclusief dossierkosten (vanaf € 12 p.p.), annulatie- of all-in verzekering of airticket guarantee. De luchthaventaksen zijn afhankelijk van de reisdata, boekingsklasse en vluchtroute en kunnen dus afwijken van de hier aangeboden tarieven. Wij besteden de grootste zorg om deze tarieven accuraat te houden en 4 keer per dag zoeken onze systemen de beste tarieven. Deze worden dan op de website geplaatst. Toch kan het zijn dat de prijzen afwijken afhankelijk van beschikbaarheid op heen- en terugvluchten op het ogenblik van uw opzoeking. Tijdens uw opzoeking wordt het beste tarief gezocht en dat kan dus goedkoper of duurder zijn.