Goedkope vluchten naar Cairo

Caïro, de hoofdstad van Egypte én de grootste stad van het Afrikaanse continent, ligt aan de oever van de Nijl, in het noorden van Egypte. In het westen ligt de stad Gizeh met de piramiden van … Gizeh. In het zuiden lonkt de klassieke stad Memphis. Al sinds de oudheid is Caïro een centrum voor educatie en onderwijs, voor Egypte en de hele Arabische wereld. Ook tegenwoordig vinden we er belangrijke universiteiten en internationale scholen. Het is aangenaam winkelen in deze wereldstad, op een van de kleurrijke markten, of in de beroemde Khan El-Khalili bazaar.

Bij Airstop vind je steeds de goedkoopste vliegtickets naar Cairo. Op zoek naar een hotel of huurwagen in Cairo? Airstop, uw garantie voor de laagste prijs!   

highlights

Egyptisch Museum

Het grootste Egyptologisch museum ter wereld werd na de vondsten van de egyptoloog Auguste Mariette opgericht in 1858. Sinds 1900 werd het museum ondergebracht in dit prachtige gebouw. Bewonder er prachtige schatten zoals het graf van Toetanchamon en de vele mummies.

Ibn Tulun Moskee

De oude moskee dateert reeds uit 879 voor Christus en werd gebouwd uit leem en hout. Nog voor het onstaan van de gotiek werd deze al voorzien van decoratieve bogen en een puntgewelf.

Piramide van Cheops

Deze schitterende piramide maakt deel uit van een complex van drie grote en zes kleine piramiden. De grote piramide van Cheops waarvan de bouw vermoedelijk dateert omstreeks 2 500 jaar voor Christus. Het complex behoort tot één van de zeven wereldwonderen.

Saladin Citadel

In de 12de eeuw liet koning Saladin dit fort bouwen ter bescherming van de oude stad en bestaat voornamelijk uit wachttorens, muren en vele poorten. Doorheen de eeuwen kende deze citadel reeds verschillende functies, gaande van opleidingscentrum voor het leger tot residentie van de sultan.

previous next

Weer

sky is clear
Min. 14°
Max. 22°
sky is clear
Min. 9°
Max. 26°
sky is clear
Min. 9°
Max. 27°
sky is clear
Min. 9°
Max. 28°
moderate rain
Min. 17°
Max. 25°
light rain
Min. 19°
Max. 31°
light rain
Min. 18°
Max. 34°
sky is clear
Min. 17°
Max. 31°
moderate rain
Min. 20°
Max. 32°
light rain
Min. 17°
Max. 29°
sky is clear
Min. 16°
Max. 27°
light rain
Min. 18°
Max. 26°
light rain
Min. 18°
Max. 29°
heavy intensity rain
Min. 18°
Max. 25°
Previous Next

Prijzen zijn 'vanaf', per persoon en in euro, onder voorbehoud van beschikbaarheid op heen- en terugvluchten; inclusief voorafbetaalbare luchthaventaksen; exclusief dossierkosten (vanaf € 12 p.p.), annulatie- of all-in verzekering. Daar de luchthaventaksen afhankelijk zijn van vertrekdatum, boekingsklasse en vluchtroute kunnen deze schommelen op de hier aangeboden tarieven.