Goedkope vluchten naar Cancun

Cancún is nu een grote stad én een toeristische trekpleister. Een dam verbindt het eiland met het vasteland, en de internationale luchthaven brengt elk jaar miljoenen toeristen naar de stad.

Tot 1950 was Cancún een dorp van niets op een eiland in de Caraïbische Zee. Een kuststrook, wat visserij en een paar Maya-ruïnes: dat was het. Nu is Cancún een grote stad én een toeristische trekpleister. Een dam verbindt het eiland met het vasteland, en de internationale luchthaven brengt elk jaar miljoenen toeristen naar de stad. De inwoners komen uit alle windstreken. De officiële taal is het Spaans, hoewel de Maya-taal belangrijk blijft. Ook Engels en Duits zijn vaak op straat te horen.
 
Goedkope Vliegtickets Mexico
 
Bij Airstop vind je steeds goedkoop vliegtickets naar Cancun. Op zoek naar een hotel of huurwagen in Cancun? Airstop, uw garantie voor de laagste prijs!   
 
Inspiratie nodig? Cancun bezienswaardigheden
 
Mexico heeft vele bezienswaardigheden, maar wat je zeker niet mag missen is de mooie stad Cancun. Bezienswaardigheden in Cancun zijn het Maya Museum, Ruïnes del Rey, Laguna Nichupté, de uitzichttoren van El Embarcadere, Centro de Cancun en de prachtige zandstranden.

Naast Cancun zelf loont het zeker de moeite om de Maya-stad Chichen Itza (een van de zeven wereldwonderen), de archeologische zone van Tulum, Coba (de Maya-stad in de jungle) en Isla Mujeres te bezoeken.

highlights

Tips & Tricks

read more

Leuke reisverhalen, verborgen parels, originele adresjes, grappige reismoppen, etc. Deel ze via onze Mystop community!

Chichen Itza

Gelegen op het schiereiland Yucatan, 120 kilometer ten oosten van de stad Merida. De laatste Maya stad dateert uit de post- klassieke periode (1000 - 1500) maar werd pas in 1850 door archeologen ontdekt. Breng er zeker een bezoek aan El Castillo, de tempel van Kukulcan.

Tulum

De oude Maya stad is ook gelegen op het siereiland Yucatan maar langs de kust op een 12 meter hoge klif. De oudste archeologische vondsten dateren uit de 1ste eeuw, deze stad had voornamelijk een religieuze functie maar omwille van zijn ligging ook gebruikt als handelscentrum.

Xcaret

Het eco-archeologisch park met Maya tempels is een pracht stuk natuur. Ga er al snorkelend op ontdekking in de ondergrondse rivier, zwem er met dolfijnen en geniet er van een prachtig aquarium.

Xel Ha

De archeologische site, gelegen ten zuiden van Playa de Carmen, is een belangrijke toeristische trekpleister. Het is gekend voor het grootste natuurlijke open zee aquarium ter wereld.

previous next

Weer

heavy intensity rain
Min. 25°
Max. 30°
moderate rain
Min. 27°
Max. 30°
moderate rain
Min. 26°
Max. 31°
moderate rain
Min. 27°
Max. 28°
heavy intensity rain
Min. 26°
Max. 28°
heavy intensity rain
Min. 26°
Max. 29°
heavy intensity rain
Min. 26°
Max. 27°
heavy intensity rain
Min. 27°
Max. 28°
moderate rain
Min. 28°
Max. 30°
moderate rain
Min. 28°
Max. 32°
moderate rain
Min. 27°
Max. 30°
light rain
Min. 27°
Max. 30°
light rain
Min. 27°
Max. 30°
moderate rain
Min. 26°
Max. 30°
Previous Next

De 'vanaf' prijzen zijn voor 1 persoon in euro, inclusief vooraf betaalbare luchthaventaksen; exclusief dossierkosten (vanaf € 12 p.p.), annulatie- of all-in verzekering of airticket guarantee. De luchthaventaksen zijn afhankelijk van de reisdata, boekingsklasse en vluchtroute en kunnen dus afwijken van de hier aangeboden tarieven. Wij besteden de grootste zorg om deze tarieven accuraat te houden en 4 keer per dag zoeken onze systemen de beste tarieven. Deze worden dan op de website geplaatst. Toch kan het zijn dat de prijzen afwijken afhankelijk van beschikbaarheid op heen- en terugvluchten op het ogenblik van uw opzoeking. Tijdens uw opzoeking wordt het beste tarief gezocht en dat kan dus goedkoper of duurder zijn.