Goedkope vluchten naar Cuzco

Cuzco ligt meer dan drieduizend meter hoog in de Andes. Nochtans betekent de naam in de Inca-taal navel van de aarde. Misschien had die navel meer te maken met de legende over de geboorte van het Inca-rijk. Want naast de hoofdstad van de Inca’s was Cuzco ook een heilige stad.

Hier besloten de zoon van de zon en de dochter van de maan, na een lange zoektocht vanaf het Titicacameer, het Rijk van de Inca te stichten. Heilig of niet, de Spanjaarden plunderden de stad, en vernietigden bijna alle Inca-bouwwerken. Voeg daarbij nog een paar serieuze aardbevingen, en er bleef weinig of niets meer over. Gelukkig ontdekten de Peruanen in 1911 niet ver van Cuzco de Inca-stad Machu Picchu. Daardoor ontwikkelde Cuzco zich tot een van de belangrijk toeristische trekpleisters in Peru.

Goedkope vluchten Peru
 
Bij Airstop vind je steeds de goedkoopste vliegtickets naar Cuzco. Op zoek naar een hotel of huurwagen in Cuzco? Airstop, uw garantie voor de laagste prijs!
 
Inspiratie nodig? Cuzco bezienswaardigheden
 
De belangrijkste Cuzco bezienswaardigheden zijn de vallei van de Inca's en werelderfgoed Machu Picchu. De site werd herontdekt in 1911 en verkozen tot nieuw wereldwonder door Unesco in 2007. Dit is ongetwijfeld Amerika's bekendste en meest imposante archeologische site. 

highlights

Tips & Tricks

read more

Leuke reisverhalen, verborgen parels, originele adresjes, grappige reismoppen, etc. Deel ze via onze Mystop community!

Machu Picchu

Bewonder de indrukwekkende ruïnes van deze oude Inca stad, gelegen op 2 350 meter hoogte. Deze stad werd volgens archeologen gebouwd tijdens de 15de eeuw en diende als landbouwcentrum.

Pisac

Dit dorp, op 33 kilometer van Cuzco, is gelegen in de Heilige Vallei langs de oevers van de Urubamba rivier. De Inca Pisac ruïnes in de nabijheid van het dorp zijn een belangrijke toeristische trekpleister.

Plaza Del Armas

Het prachtige plein in het centrum van de stad was ooit een moerassig gebied dat door de Inca's werd uitgedroogd. Vandaag bevinden zich hier de belangrijkste administratieve en culturele gebouwen.

Sacsayhuaman

Dit ceremonieel fort is met zijn gigantische megalithische muren het grootse bouwwerk van de Inca's daterende uit de 15de en 16de eeuw. Vanaf het fort kan je genieten van een prachtig zicht op Cuzco.

Tambomachay

Ook gekend als "Banos del Inca", deze archeologische site op meer dan 3 700 meter hoogte was bedoeld voor de aanbidding van het water en waar de keizer van het Inca rijk tot rust kon komen.

previous next

Weer

light rain
Min. 4°
Max. 15°
light rain
Min. 2°
Max. 15°
light rain
Min. 2°
Max. 17°
light rain
Min. -2°
Max. 15°
light rain
Min. -3°
Max. 18°
light rain
Min. -2°
Max. 18°
light rain
Min. -1°
Max. 17°
light rain
Min. -2°
Max. 17°
light rain
Min. 0°
Max. 17°
moderate rain
Min. 1°
Max. 15°
light rain
Min. -2°
Max. 14°
sky is clear
Min. -3°
Max. 14°
sky is clear
Min. 1°
Max. 16°
sky is clear
Min. 0°
Max. 14°
Previous Next

De 'vanaf' prijzen zijn voor 1 persoon in euro, inclusief vooraf betaalbare luchthaventaksen; exclusief dossierkosten (vanaf € 12 p.p.), annulatie- of all-in verzekering of airticket guarantee. De luchthaventaksen zijn afhankelijk van de reisdata, boekingsklasse en vluchtroute en kunnen dus afwijken van de hier aangeboden tarieven. Wij besteden de grootste zorg om deze tarieven accuraat te houden en 4 keer per dag zoeken onze systemen de beste tarieven. Deze worden dan op de website geplaatst. Toch kan het zijn dat de prijzen afwijken afhankelijk van beschikbaarheid op heen- en terugvluchten op het ogenblik van uw opzoeking. Tijdens uw opzoeking wordt het beste tarief gezocht en dat kan dus goedkoper of duurder zijn.