Goedkope vluchten naar Damascus

Damascus is de grootste stad van Syrië. Het parlement heeft er zijn vaste stek. En hoog op de berg, in het noordwesten van de stad, pronkt het presidentiële paleis in al zijn glorie. De oude bijnaam van Damascus is Al-Fayha, de zoetgeurende. Nu verdrijven benzinedampen de zoete geuren. Toch krijgt u door de prachtige ligging, in het midden van een buitengewoon grote en vruchtbare oase, nog altijd de indruk in het aards paradijs te vertoeven.

Damascus pur sang? Daarvoor moet u in de oude stadskern zijn. Verdwaal er met een gerust hart in de smalle straten, en laat u verleiden door de exotische handelswaar op overdekte bazaars (shouks) en in eeuwenoude handelshuizen.

Bij Airstop vind je steeds de goedkoopste vliegtickets naar Damascus. Op zoek naar een hotel of huurwagen in Damascus? Airstop, uw garantie voor de laagste prijs!  
 

highlights

Azem Palace

Gebouwd in 1750 als residentie voor de gouverneur van Damascus As'ad Pasha al-Azm tijdens het Ottomaanse Rijk. Hedendaags is het een kunst en lokale traditie museum.

Maalula Village

De belangrijkste christelijke site van Syrië. Maalula betekent ingang in het Aramees, verwijzend naar de kloof tussen de bergen. Wereldwijd is het één van de enige dorpen ter wereld waar men Arameens spreekt, de taal van Jezus Christus.

Umayyad Omayyad Moskee

Na de Arabische verovering van Damascus in 634 werd gestart met de bouw van deze grote moskee, vandaag is de moskee toegankelijk voor zowel moslims als niet- moslims en is de Schrijn van Johannes de Doper een belangrijke bezienswaardigheid.

previous next

Weer

sky is clear
Min. 15°
Max. 20°
sky is clear
Min. 8°
Max. 27°
sky is clear
Min. 10°
Max. 26°
sky is clear
Min. 8°
Max. 24°
moderate rain
Min. 14°
Max. 23°
moderate rain
Min. 15°
Max. 23°
light rain
Min. 13°
Max. 24°
light rain
Min. 10°
Max. 25°
sky is clear
Min. 11°
Max. 26°
light rain
Min. 13°
Max. 28°
sky is clear
Min. 15°
Max. 31°
moderate rain
Min. 18°
Max. 31°
sky is clear
Min. 13°
Max. 25°
moderate rain
Min. 11°
Max. 20°
Previous Next

De 'vanaf' prijzen zijn voor 1 persoon in euro, inclusief vooraf betaalbare luchthaventaksen; exclusief dossierkosten (vanaf € 12 p.p.), annulatie- of all-in verzekering of airticket guarantee. De luchthaventaksen zijn afhankelijk van de reisdata, boekingsklasse en vluchtroute en kunnen dus afwijken van de hier aangeboden tarieven. Wij besteden de grootste zorg om deze tarieven accuraat te houden en 4 keer per dag zoeken onze systemen de beste tarieven. Deze worden dan op de website geplaatst. Toch kan het zijn dat de prijzen afwijken afhankelijk van beschikbaarheid op heen- en terugvluchten op het ogenblik van uw opzoeking. Tijdens uw opzoeking wordt het beste tarief gezocht en dat kan dus goedkoper of duurder zijn.