Goedkope vluchten naar Hanoi

Meer dan zes miljoen inwoners telt Hanoi nu. En toch lijkt het een vrij rustige stad. Ooit heette de stad Kê-Tcho, met de Chinezen aan het hoofd. De naam Hanoi kreeg de stad van keizer Minh Mang in 1831. Hà betekent rivier, en n?i binnen. Hanoi is dus letterlijk binnen de rivier. Later sloeg de Franse koloniale expansiedrift ook in Hanoi toe.

Veelzijdigheid troef
 
Meer dan zes miljoen inwoners telt Hanoi nu. En toch lijkt het een vrij rustige stad. Ooit heette de stad Kê-Tcho, met de Chinezen aan het hoofd. De naam Hanoi kreeg de stad van keizer Minh Mang in 1831. Hà betekent rivier, en n?i binnen. Hanoi is dus letterlijk binnen de rivier. Later sloeg de Franse koloniale expansiedrift ook in Hanoi toe. Na de Vietnamoorlog werd Hanoi – de vroegere hoofdstad van Noord-Vietnam – uitgeroepen tot de officiële hoofdstad van de socialistische republiek Vietnam. De stad kende een turbulent verleden, en dat is nog zwak uitgedrukt. Het maakt van Hanoi in elk geval een ongelofelijk veelzijdige stad. De koloniale sfeer bleef er goed bewaard, met uitnodigende brede boulevards en statige koloniale huizen. De betoverende meren en vijvers, in en rond de stad, zijn op hun beurt mooie voorbeelden van de Vietnamese invloed. 

Bij Airstop vind je steeds de goedkoopste vliegtickets naar Hanoi. Op zoek naar een hotel of huurwagen in Hanoi? Airstop, uw garantie voor de laagste prijs!   

highlights

Ho Chi Minh Mausoleum

Ho Chi Minh was de vroegere eerste minister en president van Vietnam. Ondanks de vraag om gecremeerd te worden, werd zijn lichaam gebalsemd en in het mausoleum geplaatst.

Opera House

Centraal gelegen, ontstaan tijdens de Franse koloniale administratie tussen 1901 en 1911. De architectuur is gebaseerd op het Garnier paleis in Parijs.

Chua Tran Quoc

Één van de oudste pagodes in de stad, gelegen op het kleine schiereiland langs de oostelijke oevers van Ho Tray.

previous next

Weer

few clouds
Min. 25°
Max. 33°
light rain
Min. 24°
Max. 34°
scattered clouds
Min. 28°
Max. 37°
moderate rain
Min. 27°
Max. 32°
light rain
Min. 27°
Max. 33°
light rain
Min. 28°
Max. 37°
moderate rain
Min. 26°
Max. 35°
moderate rain
Min. 27°
Max. 33°
moderate rain
Min. 26°
Max. 30°
moderate rain
Min. 25°
Max. 30°
light rain
Min. 25°
Max. 30°
light rain
Min. 25°
Max. 32°
light rain
Min. 28°
Max. 34°
light rain
Min. 30°
Max. 35°
Previous Next

Prijzen zijn 'vanaf', per persoon en in euro, onder voorbehoud van beschikbaarheid op heen- en terugvluchten; inclusief voorafbetaalbare luchthaventaksen; exclusief dossierkosten (vanaf € 12 p.p.), annulatie- of all-in verzekering. Daar de luchthaventaksen afhankelijk zijn van vertrekdatum, boekingsklasse en vluchtroute kunnen deze schommelen op de hier aangeboden tarieven.