Goedkope vluchten naar Johannesburg

Johannesburg is niet de hoofdstad, maar wél het hart van de Zuid-Afrikaanse economie. De stad ontstond aan het einde van de negentiende eeuw. Johannesburg staat in het Zoeloe ook bekend als eGoli, of plaats van goud. Een duidelijke verwijzing naar de reden waarom deze stad zo groot geworden is: het goud van de Witwatersrand. Maar nu lijkt de goudkoorts over.

De goudindustrie is al lang niet meer de enige economische steunpilaar. Johannesburg staat vooral bekend om zijn bruisende zakenleven en grote internationale bedrijven.

Goedkope Vliegtickets Johannesburg
 
Bij Airstop vind je steeds de goedkoopste vliegtickets naar Johannesburg. Op zoek naar een hotel of huurwagen in Johannesburg? Airstop, uw garantie voor de laagste prijs!
 
Inspiratie nodig? Johannesburg bezienswaardigheden
 
Zuid-Afrika heeft vele bezienswaardigheden, maar wat je zeker niet mag missen is de stad Johannesburg. Bezienswaardigheden in Johannesburg zijn Apartheid Museum, de rode hop on-hop off bus (city sightseeing bus), Constitution Hill, Neighbourgoods Market, Market on Main, Carlton Centre Roof of Africa, MOAD (Museum of African Design), Liliesleaf Farm (Rivonia), Main street Mining District en SAB World of Beer. 

Naast deze Johannesburg bezienswaardigheden is het zeker de moeite waard om een fietstocht te doen door Soweto. Soweto staat voor South Western Townships en ligt 20km ten zuidoosten van Johannesburg. 

highlights

Tips & Tricks

read more

Leuke reisverhalen, verborgen parels, originele adresjes, grappige reismoppen, etc. Deel ze via onze Mystop community!

Apartheid Museum

Het museum gewijd aan de geschiedenis van de apartheid in de 20ste eeuw. De apartheid was onder meer een vorm racistische invulling naar het idee van soevereiniteit in eigen kring bedacht door de Nederlandse dominee Abraham Kuyper.

The Lion Park

Het park is opgesplitst in twee delen. Enerzijds de herbivoren zoals olifanten, zebra's, giraffen,... anderzijds de carnivoren dat gekend staat voor zijn prachtige leeuwen.

Nelson Mandela Square

Het belangrijkste plein van de stad grensend aan het bekende Sandton City complex. Het 1 000 vierkante meter grote plein gebruikt men vaak als decor voor lokale en internationale prestigieuze evenementen.

previous next

Weer

light rain
Min. 9°
Max. 16°
light rain
Min. 4°
Max. 22°
sky is clear
Min. 7°
Max. 23°
sky is clear
Min. 5°
Max. 23°
light rain
Min. 11°
Max. 25°
sky is clear
Min. 9°
Max. 25°
sky is clear
Min. 9°
Max. 23°
light rain
Min. 9°
Max. 22°
light rain
Min. 9°
Max. 22°
sky is clear
Min. 7°
Max. 23°
light rain
Min. 5°
Max. 22°
sky is clear
Min. 5°
Max. 22°
sky is clear
Min. 3°
Max. 22°
light rain
Min. 6°
Max. 22°
Previous Next

Prijzen zijn 'vanaf', per persoon en in euro, onder voorbehoud van beschikbaarheid op heen- en terugvluchten; inclusief voorafbetaalbare luchthaventaksen; exclusief dossierkosten (vanaf € 12 p.p.), annulatie- of all-in verzekering. Daar de luchthaventaksen afhankelijk zijn van vertrekdatum, boekingsklasse en vluchtroute kunnen deze schommelen op de hier aangeboden tarieven.