Goedkope vluchten naar Lissabon

De Portugese hoofdstad is dankzij het milde klimaat ook in de winter een ideale bestemming voor een stedentrip, en als de hitte 's zomers te groot wordt, dan zijn de Atlantische stranden van Estoril en Cascais en de heuvels van Sintra vlakbij om verkoeling te bieden. De perfect stad voor een leuke citytrip.

Ontdek op de tonen van traditionele Fadomuziek  in de Bairro Alto waarom deze schitterende metropool ook wel de witte stad wordt genoemd. Spring op de gele tram en maak een onvergetelijk historisch ritje door de nauwe straten van deze schilderachtige, romantische stad. De stad gelegen aan de rivier de Taag en is één van de oudste steden van Europa en was in de 15e eeuw een van de grootste havensteden van de wereld. Door de afwisseling van oude architectuur, verwijzend naar deze periode, en zijn moderne woonwijken is Lissabon één van de beste stedentrip bestemming van Europa. Boas-vindas em Lisboa!

Goedkope vluchten naar Lissabon

Vluchten naar Lissabon worden overal op het internet aangeboden. Omdat het aanbod zo groot is ziet men soms door de bomen het bos niet meer. Airstop.be bied je de oplossing! Via onze site krijg je meteen een duidelijk overzicht van de goedkoopste tickets beschikbaar. In één oogopslag kan je alle prijzen en vluchtopties vergelijken, zodat beslissen kinderspel wordt. Naast vliegtickets is Airstop ook jouw gids doorheen de jungle van hotels in Lissabon. Wij bieden je steeds de scherpste hotelprijzen aan om er echt een onvergetelijk verblijf van te maken.

 Wat inspiratie voor een citytrip naar Lissabon
Breng een bezoek aan Alfama, één van de oudste en meest authentieke wijken van Lissabon. In dit labyrint van kleine straten keer je terug naar het Lissabon van lang geleden. Ideaal is een wandeling net voor het middaguur om de geur van de versgebakken vis op te snuiven of   ’s avonds genieten van fadomuziek in de talloze gezellige bars. Last van vermoeide voeten? Tip: neem dan tramlijn nummer 28. Deze tram gaat dwars door deze oude wijk. Bezoek ook zeker ‘Docas’, de nieuwste en tegenwoordig de hipste buurt van de stad. Daar zijn oude pakhuizen langs de Taag die volledig omgetoverd zijn tot trendy bars, restaurants of discotheken.

highlights

Tips & Tricks

read more

Leuke reisverhalen, verborgen parels, originele adresjes, grappige reismoppen, etc. Deel ze via onze Mystop community!

Castelo de Sao Jorge

Gelegen op de hoogste heuvel van de stad dateert dit kasteel uit de 6de eeuw voor Christus. Doorheen de eeuwen werd het kasteel bewoond door verschillende volkeren zoals de Romeinen, Kelten en Moslims.

Mosteiro dos Jerónimos

Het klooster opgetrokken uit kalksteen is gelegen in de Santa Maria de Belém wijk. Gekend vanwege de vele decoraties die verwijzen naar de stichter van het gebouw Koning Manuel I behoort het tot één van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad.

Igreja Do Carmo

De gotische karmelietenkerk en aangrenzend klooster werden verwoest door een zware aardbeving in 1755. Het klooster werd later gedeeltelijk gerenoveerd maar de ruïnes van de kerk zijn er nog steeds te bewonderen.

Panteao Nacional

De 17de eeuwse Santa Engracia kerk werd slechts in de 20ste eeuw afgewerkt en omgevormd tot het Panteao Nacional. Hier vinden vele Portugese prominenten hun laatste rustplaats.

Oceanario

Gelegen in het Parque das nações en gebouwd door de Amerikaanse architect Peter Chermayeff ter gelegenheid van de wereldtentoonstelling in 1998. Het aquarium heeft een pracht collectie van grote vissen, waaronder de zeldzame maanvis.

Padrao dos Descobrimentos

Het monument ter ere van de vele Portugese ontdekkingsreizigers uit de 15de en 16de eeuw. Aan het hoofd Hendrik de Zeevaarder gevolgd door 32 andere prominenten uit de Portugese geschiedenis.

Pedro IV Plein

Ook gekend als Rossio is het één van de belangrijkste pleinen in de stad. Vroeger gekend voor zijn stierengevechten en executies. Centraal het standbeeld van Dom Pedro die in de 19de eeuw koning was van Portugal.

Sintra

Ten westen van Lissabon (25 kilometer) ligt het kleine stadje Sintra. Bekend om zijn vele monumentale bouwwerken en omgeven door zijn prachtige natuur.

Praça do Comércio

Ook gekend als het Terreiro do Paço, verwijzend naar het Ribeira Paleis dat in 1755 totaal verwoest werd door een aardbeving. Centraal, het standbeeld van de toenmalige Koning Jozef I.

Torre de Belem

Het manuelijnse bouwerk dateert uit de 16de eeuw en werd opgericht als ceremoniële toegangspoort en ter verdediging van de Taag en het Mosteiro dos Jeronimos.

previous next

Weer

sky is clear
Min. 18°
Max. 32°
sky is clear
Min. 17°
Max. 29°
sky is clear
Min. 17°
Max. 32°
sky is clear
Min. 15°
Max. 34°
sky is clear
Min. 15°
Max. 27°
sky is clear
Min. 14°
Max. 25°
light rain
Min. 16°
Max. 24°
sky is clear
Min. 13°
Max. 25°
light rain
Min. 16°
Max. 25°
light rain
Min. 16°
Max. 24°
light rain
Min. 13°
Max. 24°
light rain
Min. 17°
Max. 23°
sky is clear
Min. 15°
Max. 23°
light rain
Min. 15°
Max. 25°
Previous Next

De 'vanaf' prijzen zijn voor 1 persoon in euro, inclusief vooraf betaalbare luchthaventaksen; exclusief dossierkosten (vanaf € 12 p.p.), annulatie- of all-in verzekering of airticket guarantee. De luchthaventaksen zijn afhankelijk van de reisdata, boekingsklasse en vluchtroute en kunnen dus afwijken van de hier aangeboden tarieven. Wij besteden de grootste zorg om deze tarieven accuraat te houden en 4 keer per dag zoeken onze systemen de beste tarieven. Deze worden dan op de website geplaatst. Toch kan het zijn dat de prijzen afwijken afhankelijk van beschikbaarheid op heen- en terugvluchten op het ogenblik van uw opzoeking. Tijdens uw opzoeking wordt het beste tarief gezocht en dat kan dus goedkoper of duurder zijn.