Goedkope vluchten naar Luxor

In de oudheid was Luxor de hoofdstad van het oude Egypte. De stad heette toen Thebe. De opeenvolgende faraodynastieën bouwden er prachtige tempels, indrukwekkende piramides en geheimzinnige sfinxen. De vele historische schatten op archeologische sites getuigen van dit rijke, verbluffende verleden. Dat alles maakt van Luxor nu dé toeristische trekpleister van Egypte – een heus walhalla voor cultuurliefhebbers.

Bij Airstop vind je steeds de goedkoopste vliegtickets naar Luxor. Op zoek naar een hotel of huurwagen in Luxor? Airstop, uw garantie voor de laagste prijs!   

highlights

Colossi of Memnon

De prachtige standbeelden van Farao Amenhotep III bevinden zich aan de westelijke oever van de Nijl. Oorspronkelijk stonden deze beelden aan de ingang van de dodentempel, maar deze werd vermoedelijk verwoest door een zware aardbeving en de overstroming van de Nijl.

Karnak Tempel Complex

Dit gigantische complex is het grootste, oudste religieuze site ter wereld en bestaat uit verschillende geruïneerde tempels, pylonen en andere gebouwen daterende uit de 2de eeuw voor Christus.

Tempel van Philae

Het prachtige tempel complex ten zuiden van Aswan. De centrale tempel is gewijd aan de godin Isis, de moedergodin en symbool voor vruchtbaarheid, de bouw ervan dateert uit de derde eeuw voor Christus.

Tempel van Deir El- Bahri

De indrukwekkende tempel is één van de meest karakteristieke tempels van Egypte. Koning Hatshepsut gaf de opdracht voor de bouw van de tempel uit kalksteen en zandsteen waardoor deze in vele opzichten verschillend is van de anderen.

Tempel van Luxor

Het tempelcomplex gelegen aan de oostelijke oever van de Nijl werd gebouwd in opdracht van Amenhotep III en Ramses II. Hoofdzakelijk diende deze voor de processie ter ere van Amon bij het begin van het nieuwe jaar.

Vallei der Koningen

De vallei bestaat uit 2 delen: de oostelijke helft waar je de graven kan bewonderen van de farao's uit het Nieuwe Rijk, en een westelijke helft, waar archeologen zijn er nog steeds op zoek zijn naar graven.

previous next

Weer

sky is clear
Min. 22°
Max. 38°
sky is clear
Min. 15°
Max. 35°
sky is clear
Min. 16°
Max. 33°
sky is clear
Min. 15°
Max. 31°
sky is clear
Min. 16°
Max. 36°
sky is clear
Min. 15°
Max. 36°
sky is clear
Min. 18°
Max. 37°
sky is clear
Min. 20°
Max. 39°
sky is clear
Min. 20°
Max. 39°
sky is clear
Min. 19°
Max. 39°
sky is clear
Min. 18°
Max. 37°
sky is clear
Min. 19°
Max. 39°
sky is clear
Min. 18°
Max. 39°
sky is clear
Min. 17°
Max. 39°
Previous Next

De 'vanaf' prijzen zijn voor 1 persoon in euro, inclusief vooraf betaalbare luchthaventaksen; exclusief dossierkosten (vanaf € 12 p.p.), annulatie- of all-in verzekering of airticket guarantee. De luchthaventaksen zijn afhankelijk van de reisdata, boekingsklasse en vluchtroute en kunnen dus afwijken van de hier aangeboden tarieven. Wij besteden de grootste zorg om deze tarieven accuraat te houden en 4 keer per dag zoeken onze systemen de beste tarieven. Deze worden dan op de website geplaatst. Toch kan het zijn dat de prijzen afwijken afhankelijk van beschikbaarheid op heen- en terugvluchten op het ogenblik van uw opzoeking. Tijdens uw opzoeking wordt het beste tarief gezocht en dat kan dus goedkoper of duurder zijn.