Goedkope vluchten naar Mandalay

Mandalay is een prachtige stad met schitterende tempels, witte zandstranden en een levendig centrum. Mandalay is de voormalige hoofdstad van Myanmar. Het is een moderne stad met talrijke historische en religieuze gebouwen. Zo vind je er het bekendste Boeddhabeeld van het land, in de wijk Mahamuni Paya. Vanaf Mandalay Hill kijk je schitterend uit over de stad en de wijde omgeving.

De goedkoopste vliegtickets naar Mandalay

Met haast een miljoen inwoners is Mandalay een grote stad. Het is het religieuze centrum van Myanmar. De honderden Boeddhistische gebouwen zijn het absolute hoogtepunt van je bezoek. Een must-see is de Kuthodaw pagode. De leer van Boeddha is hier op 729 marmeren stenen geschreven. Voor elke steen is er een kleine pagode. Ook de Mahamuni pagode en het Shwenandaw klooster zijn hoogtepunten van Mandalay.

Vliegen naar Mandalay

Vlieg je met Airstop.be naar Mandalay dan weet je zeker dat je een goedkoop ticket hebt. Airstop biedt namelijk het gehele jaar betaalbare vluchten aan. Boek via onze website meteen je reis. Je kunt er gemakkelijk prijzen en vluchten vergelijken en je keuze maken.

Bezienswaardigheden en natuurschoon rond Mandalay

De oude steden in de omgeving van Mandalay vragen om een bezoek. Vlakbij ligt Amapura waar de U Bein Bridge, met 1.2 kilometer de langste teakhouten brug ter wereld, ligt. In Inwa, ook vlakbij, ligt het grote teakhouten klooster Bagaya Kyaung, een teak klooster. In de stad Sagaing vind je honderden Boeddhistische heiligdommen en kloosters, en in Mingun kun je de beroemde Mingun Bell, de grootste klok ter wereld, bezichtigen.

highlights

Golden Palace Monastery

Het Golden Palace klooster, ook wel bekend als Schwenandaw Kyaung, is een van de mooiste kloosters van Mandalay. Het stamt uit de 19e eeuw. De rijke versieringen laten taferelen uit de Boeddhistische mythologie zien.

Amarapura & U Bein Bridge

De langste houten brug ter wereld is een absolute bezienswaardigheid. Hij overbrugt het Taungthaman meer in de grote wijk Amarapura in Mandalay. Amarapura was ooit een zelfstandige stad en staat vol met bezienswaardigheden.

Kuthodaw Paya

Aan de voet van de beroemde Mandalay Hill ligt het immense religieuze complex Kuthodaw Paya. Hier bezichtig je het grootste boek ter wereld, de Boeddhistische leer opgetekend op maar liefst 729 marmeren zuilen.

previous next

Weer

light rain
Min. 25°
Max. 25°
heavy intensity rain
Min. 24°
Max. 32°
heavy intensity rain
Min. 23°
Max. 30°
moderate rain
Min. 24°
Max. 30°
moderate rain
Min. 23°
Max. 29°
moderate rain
Min. 23°
Max. 27°
moderate rain
Min. 23°
Max. 28°
heavy intensity rain
Min. 23°
Max. 29°
moderate rain
Min. 23°
Max. 30°
heavy intensity rain
Min. 23°
Max. 30°
moderate rain
Min. 23°
Max. 26°
moderate rain
Min. 22°
Max. 28°
moderate rain
Min. 22°
Max. 30°
light rain
Min. 23°
Max. 30°
Previous Next

De 'vanaf' prijzen zijn voor 1 persoon in euro, inclusief vooraf betaalbare luchthaventaksen; exclusief dossierkosten (vanaf € 12 p.p.), annulatie- of all-in verzekering of airticket guarantee. De luchthaventaksen zijn afhankelijk van de reisdata, boekingsklasse en vluchtroute en kunnen dus afwijken van de hier aangeboden tarieven. Wij besteden de grootste zorg om deze tarieven accuraat te houden en 4 keer per dag zoeken onze systemen de beste tarieven. Deze worden dan op de website geplaatst. Toch kan het zijn dat de prijzen afwijken afhankelijk van beschikbaarheid op heen- en terugvluchten op het ogenblik van uw opzoeking. Tijdens uw opzoeking wordt het beste tarief gezocht en dat kan dus goedkoper of duurder zijn.