Goedkope vluchten naar Marrakech

Onderhandelen over de prijs van exotische waren in drukke soeks? Genieten van de oude berbercultuur die er nog volop aanwezig is? En natuurlijk je vergapen aan het imposante Atlasgebergte. Het sprookjesachtige Marrakech met zijn rijke verleden is een heerlijke plek om te bezoeken.

Goedkope tickets naar Marrakech

Marrakech ligt prachtig aan de voet van het imposante Atlasgebergte en was eeuwenlang een kruispunt van talloze handelswegen tussen Europa, de Arabische wereld en Afrika. In het oude centrum vind je het authentieke Marokkaanse leven gecombineerd met toeristische trekpleisters. De naast elkaar gelegen soeks (markten), het altijd levendige plein Djemaa el Fna—eet er zeker eens de befaamde linzensoep harira—en de achthonderd jaar oude Koutoubia moskee zijn de trekpleisters van de oude stad. Ook de Ben Joessoef madrassa, een befaamde Koranschool, en het El-Badipaleis zijn een bezoek waard. De nieuwere stadsdelen doen Europees aan. Ze zijn breed opgezet en je vindt er de bekende winkelketens en hotels.

Betaalbaar vliegen naar Marrakech?

Marokko wordt steeds populairder als vakantieland. Natuurlijk vliegt Airstop.be er dan naartoe. Via onze site ontdek je de goedkoopste vluchten naar Marrakech. In één oogopslag kan je prijzen en vluchtopties vergelijken. Beslissen is zo doodeenvoudig. Airstop.be biedt de scherpste prijzen aan, geselecteerd uit meer dan vijftig vliegmaatschappijen. Boek snel voor een onvergetelijk verblijf!

Nog onbekend met Marrakech? Dit kun je er allemaal zien.

Marrakech wordt ook wel de rode stad genoemd, naar de kilometerslange rode stadsmuur en de kleur van vele gebouwen. Binnen die muur vind je tal van bezienswaardigheden. De historische binnenstad medina—Arabisch voor stadscentrum—is een wirwar van smalle en drukke straatjes. Gelukkig wijzen de vriendelijke inwoners toeristen graag de weg. Hier ervaar je het authentieke Marokko aan de hand van lokale producten en gebruiken. Bezoek ook de markten met exotische waren en bruisende pleinen. 

highlights

Bab Agnaou

Één van de belangrijkste toegangspoorten van de stad. Gebouwd in de 12de eeuw, ten tijde van de Almohaden dynastie, werd deze indrukwekkende poort versierd met teksten uit de koran.

Ben Joessoef Madrassa

De uit 1570 stammende Koranschool is een prachtig voorbeeld van Islamitische architectuur. Ga er zeker binnen kijken. Het is een van de grootste en belangrijkste Koranscholen van Afrika.

Koutoubia Moskee

De moskee behoort tot één van de mooiste van Noord-Afrika. De eerste versie werd 50 jaar na de bouw ervan afgebroken omdat ze niet in de richting van Mekka stond. De tweede versie dateert uit de 12de eeuw en is één van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad.

Djemaa el Fna

Het plein Djemaa el Fna bruist dag en nacht met handelaren en duizend soorten vermaak die de aandacht van de bezoekers opeisen. ’s Avonds eet je er goedkoop lokale gerechten en Marokkaanse specialiteiten.

De medina

De duizend jaar oude medina In de drukke straatjes van de medina zijn de mooiste winkeltjes, restaurants en pleintjes te ontdekken. In de soeks—markthallen onderhandel je over de prijs van exotische producten en lekkernijen.

previous next

Weer

broken clouds
Min. 22°
Max. 27°
overcast clouds
Min. 17°
Max. 28°
sky is clear
Min. 16°
Max. 32°
sky is clear
Min. 15°
Max. 33°
light rain
Min. 18°
Max. 29°
light rain
Min. 15°
Max. 28°
sky is clear
Min. 14°
Max. 28°
light rain
Min. 14°
Max. 27°
sky is clear
Min. 13°
Max. 29°
sky is clear
Min. 14°
Max. 30°
sky is clear
Min. 11°
Max. 29°
sky is clear
Min. 9°
Max. 27°
sky is clear
Min. 8°
Max. 27°
sky is clear
Min. 11°
Max. 30°
Previous Next

De 'vanaf' prijzen zijn voor 1 persoon in euro, inclusief vooraf betaalbare luchthaventaksen; exclusief dossierkosten (vanaf € 12 p.p.), annulatie- of all-in verzekering of airticket guarantee. De luchthaventaksen zijn afhankelijk van de reisdata, boekingsklasse en vluchtroute en kunnen dus afwijken van de hier aangeboden tarieven. Wij besteden de grootste zorg om deze tarieven accuraat te houden en 4 keer per dag zoeken onze systemen de beste tarieven. Deze worden dan op de website geplaatst. Toch kan het zijn dat de prijzen afwijken afhankelijk van beschikbaarheid op heen- en terugvluchten op het ogenblik van uw opzoeking. Tijdens uw opzoeking wordt het beste tarief gezocht en dat kan dus goedkoper of duurder zijn.