Goedkope vluchten naar Riga

De liefhebbers van art nouveau komen in Riga volop aan hun trekken. Liefst achthonderd huizen in jugendstil – in goede staat of in restauratie – zorgen voor een opmerkelijk contrast met de traditionele houten woningen. Neem vooral een kijkje in het Stille Centrum, een wijk in het noorden van de oude stad. Ook niet te missen: Kronvalda Parks. ’s Avonds is dit een geliefkoosde rendez-vous voor verliefde stelletjes. Ligt de trouwdatum vast? Dan hangen ze een slot aan de reling van een van de bruggetjes, als symbool voor hun liefde. Maar wie bewaart de sleutel?

Bij Airstop vind je steeds de goedkoopste vliegtickets naar Riga. Op zoek naar een hotel of huurwagen in Riga? Airstop, uw garantie voor de laagste prijs!   

highlights

Academy of Science

Geschonken door de arbeiders en boeren van andere Sovjetrepublieken na de tweede wereldoorlog. Vanop de 17de verdieping heb je een mooi zicht over de stad.

Melngalvju Nams

Gebouwd in de 14de eeuw voor de Broederschap van de eters, een gilde van ongehuwde Duitse kooplieden in Riga. Tijdens de tweede wereldoorlog werd dit gebombardeerd en het duurde tot eind jaren 90 alvorens het gebouw werd hersteld in de oorspronkelijke vorm.

Latvijasnacionala Opera

Na de onafhankelijkheid in 1991 was dit één van de eerste gebouwen dat gerestaureerd werd. Voor de inwoners van Riga is opera een belangrijk cultureel erfgoed in het streven naar hun nationale identiteit.

Standbeeld van Roland

Het standbeeld van de neef van Karel de Grote speelde een belangrijke rol in de geschiedenis van Riga. De Sovjet-autoriteiten bevolen om het beeld af te breken

previous next

Weer

sky is clear
Min. 13°
Max. 18°
sky is clear
Min. 11°
Max. 16°
sky is clear
Min. 9°
Max. 16°
sky is clear
Min. 7°
Max. 13°
sky is clear
Min. 7°
Max. 12°
sky is clear
Min. 5°
Max. 10°
sky is clear
Min. 5°
Max. 10°
light rain
Min. 8°
Max. 12°
light rain
Min. 8°
Max. 12°
light rain
Min. 9°
Max. 14°
light rain
Min. 9°
Max. 15°
sky is clear
Min. 7°
Max. 13°
moderate rain
Min. 11°
Max. 13°
heavy intensity rain
Min. 9°
Max. 12°
Previous Next

De 'vanaf' prijzen zijn voor 1 persoon in euro, inclusief vooraf betaalbare luchthaventaksen; exclusief dossierkosten (vanaf € 12 p.p.), annulatie- of all-in verzekering of airticket guarantee. De luchthaventaksen zijn afhankelijk van de reisdata, boekingsklasse en vluchtroute en kunnen dus afwijken van de hier aangeboden tarieven. Wij besteden de grootste zorg om deze tarieven accuraat te houden en 4 keer per dag zoeken onze systemen de beste tarieven. Deze worden dan op de website geplaatst. Toch kan het zijn dat de prijzen afwijken afhankelijk van beschikbaarheid op heen- en terugvluchten op het ogenblik van uw opzoeking. Tijdens uw opzoeking wordt het beste tarief gezocht en dat kan dus goedkoper of duurder zijn.