Goedkope vluchten naar San Jose

De hoofdstad van Costa Rica is genoemd naar haar beschermheilige: San José of Sint-Jozef in het Nederlands. En die bescherming kon ze vroeger goed gebruiken. Want in de achttiende eeuw was de stad het favoriete vluchtoord voor een bont allegaartje verbannen zwartwerkers, smokkelaars en bandieten.

Na de Tweede Wereldoorlog maakte San José een groeispurt door. Het slokte kleinere steden in de omgeving op, en veel oude gebouwen moesten voor nieuwbouw plaatsmaken. Het resultaat? Een moderne, levendige stad, die zeker de moeite waard is om te bezoeken. Vooral het nachtleven in de wijk El Pueblo – met zijn ontelbare kroegjes, clubs, restaurants, winkeltjes en kunstgalerijen – is voor vele Europeanen een unieke ervaring.
 
Goedkope vliegtickets Costa Rica
 
Bij Airstop vind je steeds de goedkoopste vliegtickets naar San Jose. Op zoek naar een hotel of huurwagen in San Jose? Airstop, uw garantie voor de laagste prijs!   
 
Inspiratie nodig? Costa Rica bezienswaardigheden
 
Costa Rica heeft vele bezienswaardigheden, maar wat je zeker niet mag missen is de hoofdstad San Jose. Bezienswaardigheden in San Jose zijn Teatro Nacional en Mesuo del Oro.
 
Naast bovenstaande San Jose bezienswaardigheden loont het zeker de moeite om een bezoekje te brengen aan Reserva biologiva Bosque Nuboso Monteverde, Puerto Viejo de Sarapiqui, Tortuguero National park, Parque Nacional Volcán Arenal, La Paz Waterfall Gardens, Rincón de la Vieja National Park en de inheemse Bribri stammen in de provinci Limón. 

highlights

Tips & Tricks

read more

Leuke reisverhalen, verborgen parels, originele adresjes, grappige reismoppen, etc. Deel ze via onze Mystop community!

Cano Negro National Park

Dit prachtige nationale park is gelegen nabij de grens met Nicaragua. Het 850 hectare groot meer dat ontstaat uit de Rio Frio verandert tijdens het droogseizoen in een moerasgebied.

La Paz Waterfall Gardens

Één van de populairste bezienswaardigheden van het land. Gelegen op slechts een uur van San Jose en 20 minuten van het Poas Volcano Park. Hier vindt u alles wat u verwacht te ervaren in Costa Rica: weelderige regenwouden, majestueuze watervallen, fladderende vlinders en grillige kolibries.

Los Quetzales National Park

Het relatief nieuwe nationale park werd ingewijd in 2005. Meer dan 5 000 hectare groot, bestaande voornamelijk uit 3 verschillende types van regenwoud en 14 verschillende ecosystemen.

Poas Volcano Park

Een indrukwekkend nationaal park gelegen rond de Poas vulkaan. De laatste uitbarsting dateert van het begin van de 20ste eeuw.

Irazu vulkaan

De Irazu is met zijn 3 400 meter de hoogste berg van Costa Rica. Vanuit San Jose is het slechts 2 uur rijden naar deze machtige berg. Klim naar de indrukwekkende hoofdkrater en bewonder er het blauw/groene kratermeer.

previous next

Weer

heavy intensity rain
Min. 20°
Max. 23°
moderate rain
Min. 20°
Max. 23°
moderate rain
Min. 20°
Max. 26°
moderate rain
Min. 20°
Max. 24°
heavy intensity rain
Min. 20°
Max. 23°
moderate rain
Min. 20°
Max. 25°
light rain
Min. 20°
Max. 27°
light rain
Min. 20°
Max. 28°
moderate rain
Min. 20°
Max. 27°
light rain
Min. 20°
Max. 27°
light rain
Min. 20°
Max. 27°
light rain
Min. 19°
Max. 28°
light rain
Min. 20°
Max. 28°
moderate rain
Min. 20°
Max. 27°
Previous Next

De 'vanaf' prijzen zijn voor 1 persoon in euro, inclusief vooraf betaalbare luchthaventaksen; exclusief dossierkosten (vanaf € 12 p.p.), annulatie- of all-in verzekering of airticket guarantee. De luchthaventaksen zijn afhankelijk van de reisdata, boekingsklasse en vluchtroute en kunnen dus afwijken van de hier aangeboden tarieven. Wij besteden de grootste zorg om deze tarieven accuraat te houden en 4 keer per dag zoeken onze systemen de beste tarieven. Deze worden dan op de website geplaatst. Toch kan het zijn dat de prijzen afwijken afhankelijk van beschikbaarheid op heen- en terugvluchten op het ogenblik van uw opzoeking. Tijdens uw opzoeking wordt het beste tarief gezocht en dat kan dus goedkoper of duurder zijn.