Goedkope vluchten naar Thessaloniki

De ligging van Thessaloniki is al een attractie op zich: de stad leunt trapsgewijs tegen de heuvel Chortiatis. In het westen slingert de rivier Axios, in het oosten lonken de meren Koronia en Volvis, en in het zuiden nodigt het schiereiland Chalcidice u uit voor een bezoek. Maar niet voordat u de talrijke toeristische bezienswaardigheden in de stad zelf hebt bezocht.

Bij Airstop vind je steeds de goedkoopste vliegtickets naar Thessaloniki. Op zoek naar een hotel of huurwagen in Thessaloniki? Airstop, uw garantie voor de laagste prijs!   

highlights

Triomfboog van Galerius

Keizer Gaius Galerius selecteerde Thessaloniki als hoofdstad van het rijk en liet deze triomfboog bouwen ter ere van zijn overwinning op de Perzische troepen. Tijdens de Turkse bezetting werd een groot deel van deze boog vernietigd.

Aristotelous Plein

Het belangrijkste plein, gelegen op Nikis avenue in het centrum van de stad. De twaalf gebouwen die deel uit maken van het plein werden gebouwd in 1950, 30 jaar na de aanleg ervan.

Paleis van Galerius

Dit Romeinse paleis was een groot complex met een breed atrium, de koninklijke sessie zaal, kazerne, tempes,...

Standbeeld van Alexander de Grote

Dominerend langs de waterkant ter ere van de Alexander de Grote, die tijdens het Helleens verbond werd benoemd tot de eerste opperbevelhebber wat aan de basis lag van de uitbereiding van zijn rijk.

Lefkos Pyrgos

De toren en aangrenzend museum zijn één van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Gebouwd in de 15de eeuw door de Ottomanen als verdedigingstoren in de haven.

previous next

Weer

sky is clear
Min. 15°
Max. 19°
scattered clouds
Min. 11°
Max. 23°
broken clouds
Min. 11°
Max. 23°
sky is clear
Min. 11°
Max. 23°
sky is clear
Min. 12°
Max. 17°
sky is clear
Min. 8°
Max. 19°
sky is clear
Min. 11°
Max. 20°
sky is clear
Min. 13°
Max. 21°
light rain
Min. 14°
Max. 19°
moderate rain
Min. 15°
Max. 19°
moderate rain
Min. 13°
Max. 20°
light rain
Min. 11°
Max. 19°
light rain
Min. 10°
Max. 20°
light rain
Min. 10°
Max. 21°
Previous Next

De 'vanaf' prijzen zijn voor 1 persoon in euro, inclusief vooraf betaalbare luchthaventaksen; exclusief dossierkosten (vanaf € 12 p.p.), annulatie- of all-in verzekering of airticket guarantee. De luchthaventaksen zijn afhankelijk van de reisdata, boekingsklasse en vluchtroute en kunnen dus afwijken van de hier aangeboden tarieven. Wij besteden de grootste zorg om deze tarieven accuraat te houden en 4 keer per dag zoeken onze systemen de beste tarieven. Deze worden dan op de website geplaatst. Toch kan het zijn dat de prijzen afwijken afhankelijk van beschikbaarheid op heen- en terugvluchten op het ogenblik van uw opzoeking. Tijdens uw opzoeking wordt het beste tarief gezocht en dat kan dus goedkoper of duurder zijn.