Goedkope vluchten naar Washington

Washington is genoemd naar president George Washington. Hij koos de precieze ligging, en gaf Pierre L’Enfant de opdracht om de nieuwe stad te ontwerpen. Het resultaat? Een roosterachtig stratennetwerk van diagonale lanen, die als spaken van een wiel op de belangrijkste punten van de stad samenkomen. De straten zijn heel breed, wat ook het moderne verkeer nog in goede banen leidt. In de Mall mogen hoe dan ook geen auto’s rijden. Aan de ene kant van dit autovrije gebied ziet u het Capitool, aan de andere kant het Lincoln Memorial. Ongeveer in het midden staat het Washington Monument. Rond deze Mall vindt u de meeste bezienswaardigheden.

Bij Airstop vind je steeds de goedkoopste vliegtickets naar Washington. Op zoek naar een hotel of huurwagen in Washington? Airstop, uw garantie voor de laagste prijs!   

Inspiratie nodig? Washington bezienswaardigheden

Washington heeft vele bezienswaardigheden, wat je zeker niet mag missen is The White House, de ambtswoning van de regerende president. Het werd in 1800 gebouwd door James Hoban en staat temidden van President's Park. Er 35 badkamers, 132 kamers, 28 open haarden en meer dan 400 deuren verspreid over 6 verdiepingen.

Aanraders zijn National Mall, Washington Monument, Ford's Theater en Petersen House,Washington National Cathedral, Smithsonian Institution en Eisenhower Executive Office Building. 


Naast deze Washington bezienswaardigheden is het zeker de moeite waard om Arlington National Cemetery te bezoeken. Deze militaire begraafplaats is ontstaat tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog maar is teveneens ook de laatste rustplaats van President John F. Kennedy, zijn gezin en zijn broer Edward F. Kennedy.

highlights

Tips & Tricks

read more

Leuke reisverhalen, verborgen parels, originele adresjes, grappige reismoppen, etc. Deel ze via onze Mystop community!

Arlington National Cemetery

De begraafplaats gelegen op een groene heuvel langs de Potomac River. Voor vele soldaten, presidenten en prominenten is dit hun laatste rustplaats.

Capitol

In dit neoclassicistisch gebouw huisvest zowel de Senaat als het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. In 1793 startte men met de bouw van dit indrukwekkende gebouw. De gigantische koepel, met een diameter van 30 meter, werd pas in 1863 voltooid.

Jefferson Building

Library of Congress, de oudste nationale bibliotheek van de Verenigde Staten. Gesticht in 1815 als onderzoeksbibliotheek van het Amerikaanse Congres. Met meer dan 145 miljoen documenten, 30 miljoen boeken, 12 miljoen foto's... behoort deze bibliotheek tot één van de grootste ter wereld.

Jefferson Memorial

Dit koepelvormig gebouw met zuilengalerij werd ontworpen ter ere van Thomas Jefferson, de derde president van de Verenigde Staten. De architect John Russel Pope liet zich inspireren door het Pantheon te Rome.

Lafayette Park

Het openbare park is gelegen ten noorden van het Witte Huis. Oorspronkelijk maakte het hiervan deel uit, maar onder President Jefferson werd het een publiek park vernoemd naar Marquis de Lafayette, een Franse militair die voor President Washington gevochten had tijdens de Amerikaanse Revolutie.

Lincoln Memorial

Ter ere van de 16de president Abraham Lincoln werd deze memorial gebouwd in de vorm van een Dorische tempel. Centraal het marmeren standbeeld van de zittende president ontworpen door de beeldhouwer Daniel Chester French.

National Archives Building

Hier zetelt het onafhankelijke agentschap van de federale regering, de United States National Archives and Records Administration. Het archief bevat historische, gouvernementele documenten en geluidsopnames.

Church of Saint Peter and Saint Paul

Ook gekend als de National Cathedral, deze gotische kathedraal is op één na de grootste van de Verenigde Staten. De bouw ervan startte in 1907 maar het duurde echter tot 1990 alvorens het werd voltooid waardoor de kathedraal een prachtige mix is van oude en nieuwe elementen.

Smithsonian National Museum

Oftewel het National Museum of Natural History. Het museum is een onderdeel van het Smithsonian Institution, een onderwijs- en onderzoeksinstituut. In totaal zijn er meer dan 125 miljoen specimens van mineralen, fossielen, gesteenten, meteorieten en planten.

US Supreme Court

Het Federaal Hooggerechtshof is de hoogste rechtbank van het Amerikaanse rechtsysteem. Het neoklassieke gebouw werd ontworpen door Cass Gilbert en opende zijn deuren in 1935.

US Treasury Department

Huisvest het ministerie van Financiën dat werd opgericht na het Act Of Congress in 1789. Het portret van Alexander Hamilton, de eerste Secretary of State, staat nog steeds afgebeeld op het 10 dollar biljet met als achterzijde dit gebouw.

George Washington Masonic National Memorial

Het monument ter ere van de eerste president George Washington. Voor de bouw van deze 170 meter hoge obelisk liet men zich inspireren op de Pharos van Alexandrië. Vanop het observation deck kan u genieten van een adembenemend, panoramisch zicht over de stad.

White House

Gelegen op Pennsylvania Avenue. De officiële presidentiële residentie werd op 1 november 1801 voor het eerst bewoond door John Adams, de 2de president van de Verenigde Staten.

World War II Memorial

Het monument, ter nagedachtenis van alle Amerikaanse soldaten tijdens de tweede wereldoorlog, situeert zich op National Mall tussen het Lincoln Memorial en het Washington Monument.

previous next

Weer

heavy intensity rain
Min. 22°
Max. 31°
heavy intensity rain
Min. 22°
Max. 31°
light rain
Min. 20°
Max. 29°
moderate rain
Min. 20°
Max. 27°
light rain
Min. 20°
Max. 27°
moderate rain
Min. 20°
Max. 24°
light rain
Min. 18°
Max. 26°
sky is clear
Min. 20°
Max. 29°
sky is clear
Min. 19°
Max. 28°
moderate rain
Min. 21°
Max. 26°
sky is clear
Min. 22°
Max. 30°
light rain
Min. 24°
Max. 32°
light rain
Min. 17°
Max. 24°
sky is clear
Min. 15°
Max. 23°
Previous Next

De 'vanaf' prijzen zijn voor 1 persoon in euro, inclusief vooraf betaalbare luchthaventaksen; exclusief dossierkosten (vanaf € 12 p.p.), annulatie- of all-in verzekering of airticket guarantee. De luchthaventaksen zijn afhankelijk van de reisdata, boekingsklasse en vluchtroute en kunnen dus afwijken van de hier aangeboden tarieven. Wij besteden de grootste zorg om deze tarieven accuraat te houden en 4 keer per dag zoeken onze systemen de beste tarieven. Deze worden dan op de website geplaatst. Toch kan het zijn dat de prijzen afwijken afhankelijk van beschikbaarheid op heen- en terugvluchten op het ogenblik van uw opzoeking. Tijdens uw opzoeking wordt het beste tarief gezocht en dat kan dus goedkoper of duurder zijn.