Goedkope vluchten naar Wenen

Wenen is hét centrum van klassieke muziek en opera. Een miljard kijkers volgt elk jaar het traditionele Nieuwjaarsconcert van de Wiener Philharmoniker. Het is ook de thuishaven van prettig gestoorde designers. De bestemming voor een romantische citytrip

Met zijn rijk keizerlijk verleden kan je in Wenen, al wandelend of op een paardenkoets, genieten van de pracht en praal van de vele schitterende gebouwen en paleizen. Het Wenen van de Habsburgers, dat 600 jaar lang in Europa en ook ver daarbuiten de politieke lakens uitdeelde, is vandaag nog steeds springlevend en schreeuwt om verkend te worden! Wenen staat echt bekend om zijn muziek en opera. Tal van klassieke componisten zijn er geboren en getogen. Denk maar aan Mozart en Beethoven. Breng dus zeker een bezoekje aan de Staatsopera. Al was het alleen al vanwege het schitterende gebouw zelf.  Vergeet ook zeker geen bezoek aan het prachtige Schloss Schönbrunn waar Keizerin Sissi door de gangen dwaalde.

Goedkope vluchten naar Wenen

Vluchten naar Wenen worden overal op het internet aangeboden. Omdat het aanbod zo groot is, ziet men soms door de bomen het bos niet meer. Airstop.be bied je de oplossing! Via onze site krijg je meteen een duidelijk overzicht van de goedkoopste tickets beschikbaar. In één oogopslag kan je alle prijzen en vluchtopties vergelijken, zodat beslissen kinderspel wordt. Naast vliegtickets is Airstop ook jouw gids doorheen de jungle van hotels in Wenen. Wij bieden je steeds de scherpste hotelprijzen aan om er echt een onvergetelijk verblijf van te maken.

Wat inspiratie voor een citytrip naar Wenen

Koffieliefhebbers zijn in Wenen aan het juiste adres. Ontsnap even aan de drukte van de stad en neem plaats in één van de talrijke koffiehuizen. Koffie gaat vaak samen met gebak en vergeet dus zeker niet de wereldberoemde Sachertorte te proeven. Wijnkenners moeten zich dan weer naar de typische wijnlokalen begeven waar ze hun smaak- en reukzintuigen de kost kunnen geven met een van de vele ‘heuriger’ wijnen. In schril contrast met het rijke verleden is Wenen de laatste jaren bezig met al wat jong, hip en trendy is. Een expositie van moderne kunst is dan ook absoluut een aanrader.

highlights

Burgtheater

Het was Maria Theresia van Oostenrijk die in 1874 de opdracht gaf voor de bouw van dit schitterende theater. Tijdens de tweede wereldoorlog werd het zwaar beschadigd en na een grondige renovatie opende het opnieuw in 1955.

Gloriette Schloss Schönbrunn

In 1775 wilde men oorspronkelijk het paleis bouwen op deze heuvel. Maria Theresia besloot er om een Gloriette te bouwen om de Habsburgse macht en de rechtvaardige oorlog te verheerlijken. Vandaag geniet je er van een prachtig uitzicht over de stad.

Hofburg Palace

Sinds de dertiende eeuw tot 1918 was dit de keizerlijke residentie van de Habsburgse heersers. Na de tweede wereldoorlog werd dit de residentie van de Bondspresident van Oostenrijk.

Wiener Rathaus

Dit neogotische stadhuis werd gebouwd in de tweede helft van de 19de eeuw. Het gebouw toont opvallende gelijkenissen met het stadhuis van Brussel.

Schloss Schönbrunn

De vroegere zomerresidentie van de Habsburges is een prachtig paleis met meer dan 1400 kamers. De inrichting ervan is in typische rococo stijl. Vandaag is het één van de meest bezochte bezienswaardigheden van de stad.

previous next

Weer

sky is clear
Min. 12°
Max. 20°
few clouds
Min. 8°
Max. 18°
light rain
Min. 8°
Max. 16°
sky is clear
Min. 7°
Max. 16°
light rain
Min. 6°
Max. 15°
light rain
Min. 6°
Max. 15°
light rain
Min. 9°
Max. 15°
heavy intensity rain
Min. 9°
Max. 11°
heavy intensity rain
Min. 9°
Max. 11°
light rain
Min. 6°
Max. 14°
light rain
Min. 5°
Max. 15°
light rain
Min. 4°
Max. 16°
light rain
Min. 3°
Max. 16°
light rain
Min. 3°
Max. 14°
Previous Next

De 'vanaf' prijzen zijn voor 1 persoon in euro, inclusief vooraf betaalbare luchthaventaksen; exclusief dossierkosten (vanaf € 12 p.p.), annulatie- of all-in verzekering of airticket guarantee. De luchthaventaksen zijn afhankelijk van de reisdata, boekingsklasse en vluchtroute en kunnen dus afwijken van de hier aangeboden tarieven. Wij besteden de grootste zorg om deze tarieven accuraat te houden en 4 keer per dag zoeken onze systemen de beste tarieven. Deze worden dan op de website geplaatst. Toch kan het zijn dat de prijzen afwijken afhankelijk van beschikbaarheid op heen- en terugvluchten op het ogenblik van uw opzoeking. Tijdens uw opzoeking wordt het beste tarief gezocht en dat kan dus goedkoper of duurder zijn.