BEZIGMET OPZOEKEN


HEENREIS | TERUGREIS | volwassenen, kinderen, baby's (-2j)

AIRSTOPABC

In het ABC vind je allerlei begrippen die je voor, tijdens of na de reis wel eens zal tegenkomen ...

A

ADD-ON-TARIEF

Een soort toeslag die je betaalt voor een extra segment, bijvoorbeeld omdat je aansluitend op een internationale vlucht een binnenlandse vlucht wil nemen.

ADULT

Persoon die 12 jaar of ouder is op het moment dat de reis aanvangt.

Aircamping

Een ticket van een chartermaatschappij zonder dat de passier bij de reisorganisator een verblijf reserveert.

Airline

Het Engelse woord voor luchtvaartmaatschappij soms gebruikt men ook het woord "carrier"

Airpass

Combinatie van een aantal tickets of coupons waarmee je binnen een bepaalde tijdspanne een aantal binnenlandse vluchten kan maken met dezelfde luchtvaartmaatschappij. Klik hier voor meer informatie.

Airport Tax

De belasting die iedere passagier dient te betalen bij de aankoop van een vliegtuigticket. Deze taksen variƫren per luchthaven en periode.

Airstop

Gespecialiseerd in goedkope vliegtuigtickets en last minute reizen, wereldwijd!

Airstop Gazette

Onze beste deals en arrangementen kan je steeds terug vinden in onze Airstop Gazette, deze zijn te verkrijgen in onze kantoren!

All Inclusive

Formule waarbij alle maaltijden en extra uitgaven (zoals kosten voor gebruik van bepaalde faciliteiten) ter plaatse inbegrepen zijn in de prijs, ook de drankjes en de hapjes die je tussendoor zou nuttigen. We raden je steeds aan voldoende te informeren naar de all inclusieve formule bij het reserveren van een pakketreis.

Allotment contract

Overeenkomst waarbij de leverancier (bijvoorbeeld hotelier, luchtvaartmaatschappij) voor een bepaalde periode een aantal bedden, seats, ... vasthoudt voor een reisorganisator tot een bepaalde datum, hierna dient deze te beslissen hoeveel bedden of seats hij definitief koopt.

Annulatieverzekering

Bij elke reservatie heb je de mogelijkheid om een annulatieverzekering af te sluiten, hierdoor worden de kosten die de reisorganisator of luchtvaartmaatschappij vraagt in geval van annulatie door de verzekering gedragen.

Aparthotel

Een combinatie van een appartement en een hotel. Je verblijft in een appartement en beschikt over een keuken, maar je kan tevens ook gebruik maken van de aanwezige hotelfaciliteiten, en eventuele maaltijden regimes.

APEX Advanced Purchased Excursion Fare

Een relatief goedkoop retourticket dat minstens 14 dagen voor vertrek wordt gereserveerd en betaald. De reisdata moeten vastgelegd worden en in principe zijn geen wijzigingen mogelijk. Een beperkt aantal 'Stop-Overs', een tussenstop tijdens de reis, is mogelijk.

Arrival, Arrivals

Aankomsthal op de luchthaven.