BEZIGMET OPZOEKEN


HEENREIS | TERUGREIS | volwassenen, kinderen, baby's (-2j)
HEENREIS VAN NAAR
 
TERUGREIS VAN NAAR
 
PERIODE
 
Volwassenen
Kinderen (-12j)
Baby's (-2j)
TYPE
MAATSCHAPPIJ
KLASSE

De stad van Mozart

uw ticket reeds <em>vanaf</em> uw ticket reeds vanaf € 119  Vertrekdatum 10-03-2014 - 28-02-2015

De stad van Mozart
 
Wenen is hét centrum van klassieke muziek en opera. Een miljard kijkers volgt elk jaar het traditionele Nieuwjaarsconcert van de Wiener Philharmoniker. Het is ook de thuishaven van prettig gestoorde designers. Zo veroverde Fidel Peugeot de wereld met een wandelende stoel en een luchter uit petflessen. Overdag bezoekt u de talrijke musea, standbeelden en monumenten. Maar de dag is nog maar het voorspel van de avond en nacht. Die beleven hun hoogtepunt in het trendy district, met een broeiende cocktail van clubs, vernissages en loungebars.

Bij Airstop vind je steeds de goedkoopste vliegtickets naar Wenen. Op zoek naar een hotel of huurwagen in Wenen? Airstop, uw garantie voor de laagste prijs!   

Op zoek naar de goedkoopste huurwagens?

Sunnycar Banner

BEZIENSWAARDIGHEDEN

 • Burgtheater

  Het was Maria Theresia van Oostenrijk die in 1874 de opdracht gaf voor de bouw van dit schitterende theater. Tijdens de tweede wereldoorlog werd het zwaar beschadigd en na een grondige renovatie opende het opnieuw in 1955.

 • Gloriette Schloss Schönbrunn

  In 1775 wilde men oorspronkelijk het paleis bouwen op deze heuvel. Maria Theresia besloot er om een Gloriette te bouwen om de Habsburgse macht en de rechtvaardige oorlog te verheerlijken. Vandaag geniet je er van een prachtig uitzicht over de stad.

 • Hofburg Palace

  Sinds de dertiende eeuw tot 1918 was dit de keizerlijke residentie van de Habsburgse heersers. Na de tweede wereldoorlog werd dit de residentie van de Bondspresident van Oostenrijk.

 • Wiener Rathaus

  Dit neogotische stadhuis werd gebouwd in de tweede helft van de 19de eeuw. Het gebouw toont opvallende gelijkenissen met het stadhuis van Brussel.

 • Schloss Schönbrunn

  De vroegere zomerresidentie van de Habsburges is een prachtig paleis met meer dan 1400 kamers. De inrichting ervan is in typische rococo stijl. Vandaag is het één van de meest bezochte bezienswaardigheden van de stad.