BEZIGMET OPZOEKEN


HEENREIS | TERUGREIS | volwassenen, kinderen, baby's (-2j)
HEENREIS VAN NAAR
 
TERUGREIS VAN NAAR
 
PERIODE
 
Volwassenen
Kinderen (-12j)
Baby's (-2j)
TYPE
MAATSCHAPPIJ
KLASSE

Goedkope vliegtickets Wenen

uw ticket reeds <em>vanaf</em> uw ticket reeds vanaf € 99  Vertrekdatum 15-07-2015 - 31-03-2016

Met zijn rijk keizerlijk verleden kan je in Wenen, al wandelend of op een paardenkoets, genieten van de pracht en praal van de vele schitterende gebouwen en paleizen. Het Wenen van de Habsburgers, dat 600 jaar lang in Europa en ook ver daarbuiten de politieke lakens uitdeelde, is vandaag nog steeds springlevend en schreeuwt om verkend te worden! Wenen staat echt bekend om zijn muziek en opera. Tal van klassieke componisten zijn er geboren en getogen. Denk maar aan Mozart en Beethoven. Breng dus zeker een bezoekje aan de Staatsopera. Al was het alleen al vanwege het schitterende gebouw zelf.  Vergeet ook zeker geen bezoek aan het prachtige Schloss Schönbrunn waar Keizerin Sissi door de gangen dwaalde.

 

Goedkope vluchten naar Wenen

 

 

Vluchten naar Wenen worden overal op het internet aangeboden. Omdat het aanbod zo groot is, ziet men soms door de bomen het bos niet meer. Airstop.be bied je de oplossing! Via onze site krijg je meteen een duidelijk overzicht van de goedkoopste tickets beschikbaar. In één oogopslag kan je alle prijzen en vluchtopties vergelijken, zodat beslissen kinderspel wordt. Naast vliegtickets is Airstop ook jouw gids doorheen de jungle van hotels in Wenen. Wij bieden je steeds de scherpste hotelprijzen aan om er echt een onvergetelijk verblijf van te maken.

 

 

Wat inspiratie voor een citytrip naar Wenen

 

 

Koffieliefhebbers zijn in Wenen aan het juiste adres. Ontsnap even aan de drukte van de stad en neem plaats in één van de talrijke koffiehuizen. Koffie gaat vaak samen met gebak en vergeet dus zeker niet de wereldberoemde Sachertorte te proeven. Wijnkenners moeten zich dan weer naar de typische wijnlokalen begeven waar ze hun smaak- en reukzintuigen de kost kunnen geven met een van de vele ‘heuriger’ wijnen. In schril contrast met het rijke verleden is Wenen de laatste jaren bezig met al wat jong, hip en trendy is. Een expositie van moderne kunst is dan ook absoluut een aanrader.

 

 

Tips and tricks voor een goedkoop vliegticket naar Wenen

 

 

 • Taal: Duits
 • Tijdsverschil: Er is geen tijdsverschil tussen Brussel en Wenen.
 • Beste Reistijd: Wenen ligt in het oosten en heeft te maken met een landklimaat. Dit betekent dat de winters koud zijn (soms zelfs met uitschieters tot -20 graden) en de zomers juist een aangenaam klimaat hebben met temperaturen die bijna nooit onder de 20 graden komen en maximale temperaturen meer dan 30 graden. De beste periode voor een bezoek aan Wenen is dan ook in de lente en begin van de zomer. De temperaturen zijn dan lekker en er is maar een kleine kans op regen.
 • Munteenheid: Euro
  In Wenen kan met net zoals bij ons overal geld afhalen en ook betalen met kredietkaart is bijna overal mogelijk.
 • Fooi: Net zoals bij ons zijn fooien niet gebruikelijk.
 • Reisdocumenten: Via http://diplomatie.belgium.be kan je steeds de meest up-to-date informatie vinden voor Belgen die naar het buitenland reizen. Uw Belgische identiteitskaart is voldoende om te reizen of te verblijven binnen de Europese Unie, maar indien u buiten de Europese Unie reist heeft u een paspoort nodig.
 • Gezondheid:  Voor de juiste informatie omtrent vaccinatie raden wij je aan contact op te nemen met jouw huisarts.

Op zoek naar de goedkoopste huurwagens?

Sunnycar Banner

BEZIENSWAARDIGHEDEN

 • Burgtheater

  Het was Maria Theresia van Oostenrijk die in 1874 de opdracht gaf voor de bouw van dit schitterende theater. Tijdens de tweede wereldoorlog werd het zwaar beschadigd en na een grondige renovatie opende het opnieuw in 1955.

 • Gloriette Schloss Schönbrunn

  In 1775 wilde men oorspronkelijk het paleis bouwen op deze heuvel. Maria Theresia besloot er om een Gloriette te bouwen om de Habsburgse macht en de rechtvaardige oorlog te verheerlijken. Vandaag geniet je er van een prachtig uitzicht over de stad.

 • Hofburg Palace

  Sinds de dertiende eeuw tot 1918 was dit de keizerlijke residentie van de Habsburgse heersers. Na de tweede wereldoorlog werd dit de residentie van de Bondspresident van Oostenrijk.

 • Wiener Rathaus

  Dit neogotische stadhuis werd gebouwd in de tweede helft van de 19de eeuw. Het gebouw toont opvallende gelijkenissen met het stadhuis van Brussel.

 • Schloss Schönbrunn

  De vroegere zomerresidentie van de Habsburges is een prachtig paleis met meer dan 1400 kamers. De inrichting ervan is in typische rococo stijl. Vandaag is het één van de meest bezochte bezienswaardigheden van de stad.