BEZIGMET OPZOEKEN


HEENREIS | TERUGREIS | volwassenen, kinderen, baby's (-2j)
SUPERAANBIEDINGEN
Goedkope vliegtickets Washington

Brussel (BRU) - Washington (WAS)

ZOEKVLUCHT

 
 
Gelieve uw vertrekdatum te kiezen
Gelieve uw datum van terugkeer te kiezen
Passagiers
Volwassenen
Kinderen (-12j)
Baby's (-2j)
open

KLIKHIER

EN LAAT AIRSTOP VOOR U ZOEKEN

UW REIS

Velden met zijn verplicht.
 
 
Passagiers
Volwassenen
Kinderen (-12j)
Baby's (-2j)
Meer dan 9 passagiers ?

CONTACTGEGEVENS

GESLACHT
 

Op zoek naar de goedkoopste huurwagens?

Sunnycar Banner

BEZIENSWAARDIGHEDEN

 • Arlington National Cemetery

  De begraafplaats gelegen op een groene heuvel langs de Potomac River. Voor vele soldaten, presidenten en prominenten is dit hun laatste rustplaats.

 • Capitol

  In dit neoclassicistisch gebouw huisvest zowel de Senaat als het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. In 1793 startte men met de bouw van dit indrukwekkende gebouw. De gigantische koepel, met een diameter van 30 meter, werd pas in 1863 voltooid.

 • Jefferson Building

  Library of Congress, de oudste nationale bibliotheek van de Verenigde Staten. Gesticht in 1815 als onderzoeksbibliotheek van het Amerikaanse Congres. Met meer dan 145 miljoen documenten, 30 miljoen boeken, 12 miljoen foto's... behoort deze bibliotheek tot één van de grootste ter wereld.

 • Jefferson Memorial

  Dit koepelvormig gebouw met zuilengalerij werd ontworpen ter ere van Thomas Jefferson, de derde president van de Verenigde Staten. De architect John Russel Pope liet zich inspireren door het Pantheon te Rome.

 • Lafayette Park

  Het openbare park is gelegen ten noorden van het Witte Huis. Oorspronkelijk maakte het hiervan deel uit, maar onder President Jefferson werd het een publiek park vernoemd naar Marquis de Lafayette, een Franse militair die voor President Washington gevochten had tijdens de Amerikaanse Revolutie.

 • Lincoln Memorial

  Ter ere van de 16de president Abraham Lincoln werd deze memorial gebouwd in de vorm van een Dorische tempel. Centraal het marmeren standbeeld van de zittende president ontworpen door de beeldhouwer Daniel Chester French.

 • National Archives Building

  Hier zetelt het onafhankelijke agentschap van de federale regering, de United States National Archives and Records Administration. Het archief bevat historische, gouvernementele documenten en geluidsopnames.

 • Church of Saint Peter and Saint Paul

  Ook gekend als de National Cathedral, deze gotische kathedraal is op één na de grootste van de Verenigde Staten. De bouw ervan startte in 1907 maar het duurde echter tot 1990 alvorens het werd voltooid waardoor de kathedraal een prachtige mix is van oude en nieuwe elementen.

 • Smithsonian National Museum

  Oftewel het National Museum of Natural History. Het museum is een onderdeel van het Smithsonian Institution, een onderwijs- en onderzoeksinstituut. In totaal zijn er meer dan 125 miljoen specimens van mineralen, fossielen, gesteenten, meteorieten en planten.

 • US Supreme Court

  Het Federaal Hooggerechtshof is de hoogste rechtbank van het Amerikaanse rechtsysteem. Het neoklassieke gebouw werd ontworpen door Cass Gilbert en opende zijn deuren in 1935.

 • US Treasury Department

  Huisvest het ministerie van Financiën dat werd opgericht na het Act Of Congress in 1789. Het portret van Alexander Hamilton, de eerste Secretary of State, staat nog steeds afgebeeld op het 10 dollar biljet met als achterzijde dit gebouw.

 • George Washington Masonic National Memorial

  Het monument ter ere van de eerste president George Washington. Voor de bouw van deze 170 meter hoge obelisk liet men zich inspireren op de Pharos van Alexandrië. Vanop het observation deck kan u genieten van een adembenemend, panoramisch zicht over de stad.

 • White House

  Gelegen op Pennsylvania Avenue. De officiële presidentiële residentie werd op 1 november 1801 voor het eerst bewoond door John Adams, de 2de president van de Verenigde Staten.

 • World War II Memorial

  Het monument, ter nagedachtenis van alle Amerikaanse soldaten tijdens de tweede wereldoorlog, situeert zich op National Mall tussen het Lincoln Memorial en het Washington Monument.