Catalonië - Verrassend Spanje

Spectaculaire stranden aan de Costa Brava, gastronomische wereldklasse en de werken van beroemde kunstenaars zoals Gaudi en Dalí maken het tot dé populairste bestemmingen van Spanje.
 

      

 

Cultuurliefhebbers weten niet wat eerst te bezoeken: unieke gebouwen in Barcelona (vooral bekend als hoofdstad van het modernisme) zoals de Sagrada Familia of het Palau de la Música Catalana Auditorium, de archeologische site in Tarraco, het klooster van Poblet in Tarragona, de kerken van de Boí-vallei in Lleida... stuk voor stuk pareltjes die op de Unesco Werelderfgoedlijst zijn opgenomen. Net zoals de castells in Tarragona (menselijke torens). 
En dan hebben we het nog niet gehad over de musea van wereldklasse zoals het Nationale Kunstmuseum van Catalonië en het Dalí Theater-Museum in Figueres...

       

Als je dan toch naar Catalonië reist moet je zeker een bezoekje aan de spectaculaire stranden van Costa Dorada, Costa Barcelona en Costa Brava inplannen.  Salou, Sitges, Tossa de Mar, Cadaqués, Lloret de Mar en Roses zullen je met open armen ontvangen.

             

De waterratten en avonturiers onder ons kunnen dan weer hun hartje ophalen aan de talrijke zeebadplaatsen of in de Catalaanse Pyreneeën. Verleg je grenzen tijdens een wildwater rafting tocht of daal de duivelse canyon  Barranc de l'Infern in een rubberbootje af. Mag er nog wat meer adrenaline door je aderen stromen? Waag je dan aan de beklimming van de rotsen in het natuurpark Serra de Montsant. Tijdens de koude winter kan je in de verschillende skigebieden van deze Catalaanse Pyreneeën de besneeuwde bergflanken afdalen.

           

 

Op culinair vlak zal deze spaanse regio je niet op je honger laten zitten. Je kan er terecht in enkele van de beste restaurants ter wereld. Of waarom probeer je niet een aantal traditionele recepten zoals 'pa amb tomàquet' (brood met tomaat). Tijdens het navertellen van je culinaire belevenissen komt het water je gegarandeerd opnieuw in de mond! Maak zeker de nodige tijd vrij om een bezoekje te brengen aan één van de vele wijhuizen die deze regio rijk is of ontdek hoe olijfolie artisanaal wordt geproduceerd.

           Wil je van deze bruisende regio proeven? Reserveer dan nu je vlucht naar Barcelona (vanaf €69) of Gerona (vanaf €40).