Citytrip Istanbul: Feriköy tegen de zondagsblues

Rini Mistiaen
Rini Mistiaen three star

Wie denkt aan een citytrip naar Istanbul, denkt onmiddellijk aan de Bosphorus, de Blauwe Moskee, de Agia Sofia, het Topkapipaleis, de vele bruggen die Europa met Azië verbinden... en er is nog veel meer. Ik hou er echter van om platgetreden paden te vermijden en een stad te verkennen door de ogen van zijn inwoners. Zo ontdekte ik deze zomer tijdens mijn bloedhete citytrip naar Istanbul de up-coming Feriköy wijk, een aanrader om te bezoeken. Deze buurt heeft dan ook alles om menig (hipster)hartje sneller te doen slaan.

Hipster heaven!

Ik ontdekte eigenlijk per toeval deze leuke wijk. Ik was wat aan het ronddwalen in de stad en volgde daarbij enkele toffe Turkse hipsters. Zij brachten me tot in het hart van de Fërikoy wijk. Het is alsof je opeens niet meer in Istanbul bent, maar in het hippe Nothing Hill in Londen of SoHo in Manhattan. En mark my words: binnenkort kan deze buurt ermee concurreren. Wat een sfeer! Ja, ik was in hipster heaven.

 

 

Oorspronkelijk was het een wijk waar Griekse en Armeense families samenleefden. Nu vind je er een mix van verschillende nationaliteiten. Het duurde daarom niet lang vooraleer ik op een gezellig terrasje aan de praat raakte met een local. Hij gaf me heel wat uitleg over Feriköy en vertelde me wat ik zeker moest bezoeken.

 

Zondagse rommelmarkt

Nog een beetje tipsy van de Raki, oh zo gevaarlijk bij die bloedhete temperaturen (!), ging ik eindelijk op verkenningstocht. Al kuierend door de gezellige straatjes kwam ik bij de Feriköy Flea Market, oftewel de plaatselijke rommelmarkt die wordt georganiseerd op zondag. Wat was me dat! Als ik iets kan aanraden om te doen tijdens je citytrip naar Istanbul, dan is het deze vlooienmarkt wel. Wat je hier allemaal ziet en vindt, is onvoorstelbaar. Het ene kraampje volgestouwd met vintage meubels, antiek of de mooiste rommel, naast het andere. Je wordt bijna verblind bij het zien van al dat moois. En bovendien is het de ideale remedie tegen de zondagsblues of een kater van de avond voordien. Trek hier zeker een paar uurtjes voor uit... je zal het je niet beklagen!

 

Reacties