Heerlijk nazomeren in Murcia en omgeving!

Murcia is misschien niet de stad waar je onmiddellijk aan denkt om te bezoeken. Geef het eens een kans en je zal ontdekken wat deze stad en haar regio zo bijzonder maakt. Om de Costa Cálida te ontdekken mag een huurwagen niet ontbreken.

Kriebelt het om deze unieke en vrij onbekende omgeving te ontdekken? Reserveer dan snel je ticket en huurwagen naar Murcia!

 

       

 

 

Kuierend door het gezellige Murcia ontdek je er de vele bars, enkele goed verscholen hippe winkeltjes, leuke restaurantjes en vele leuke plazas waar je kan smullen van een bocadillo de jamón en drinken van een tinto de verano. De zoutekauwen onder ons moeten zeker een bezoekje brengen aan Socolá. Wedden dat je weken later nog watertandend terugdenkt aan die heerlijke cakes en gebakjes?


 

Als je een reis langs deze costa uitwerkt plan dan zeker een bezoekje aan volgende bekende en minder bekende bezienswaardigheden:

El Salto Del Usero: natuurlijke watervallen storten in vijvers omringd door rotsen. Een onvoorstelbaar landschap valt je te beurt. Even waan je je in één of ander tropisch paradijs.
 

  

 

Sierra Espuña: ook wel het dak van Murcia genoemd. Afgezonderd van de beschaving is het enkel jij, je gezelschap en het geluid van de wind... Dit nationale park kent erg fascinerende geschiedenis. Dankzij  Ricardo Codorníu is dit woud in 1889 blijven bestaan en is het nu 'the place to be' voor hikers.

 

Barancos de Gebas: het meest adembenemde maanlandschap omringd door azuurblauw water. Dat heb je nooit eerder gezien!

 

Cartagena: Wat je ooit tijdens de geschiedenislessen hebt geleerd komt hier tot leven! Een mix van geschiedenis, werelderfgoed en Kunst en Cultuur zullen je in deze stad omarmen.

 

Torrevieja: vooral gekend door het fenomeen van de roze zoutmeren.

 

Alicante: ga er op zoek naar de lift die je naar de top van Castillo de Santa Barbara brengt. Je kan ook de helse klim naar de top te voet afleggen. De beloning is een sensationeel uitzicht.

 

Altea: gekend als één van de meest artistieke steden aan de Costa Blanca waar menig schrijver, kunstenaar of muzikant inspiratie komt zoeken. Steile, nauwe straatjes leiden je door deze gezellige stad