Citytrip Bangkok, maar dan anders: de taxiboot

Merlon Leroy
Merlon Leroy three star

Tijdens een citytrip naar Bangkok kan je je op heel wat manieren doorheen de stad begeven. Zo heb je de authentieke Tuk Tuk’s, de moderne Skytrain, taxi’s en de ondergrondse metro. Wat weinigen weten is dat er zoiets bestaat als een taxiboot. Wil je Bangkok op een heel andere manier zien? Aarzel dan niet om een boottocht te doen op één van de klongs die midden door de stad loopt. Vanop het water ziet de stad er opeens helemaal anders uit. Een absolute aanrader!

Bangkok per boot

Wij namen tijdens onze citytrip naar Bangkok de taxiboot richting de Bobae Markt, één van de bekendste markten van de stad. We stapten op vlakbij het bekende Amari Hotel. Let wel op dat je een taxiboot neemt die de goede kant op vaart. Neem de desbetreffende halte net over de brug en niet voor de brug, anders vaar je in de tegenovergestelde richting. Deze boot is een typisch vervoermiddel voor de inwoners van Bangkok. Je zit er dan ook tussen de locals. Sommigen beginnen tegen je te praten en gidsen je doorheen de stad. Zo maak je kennis met het echte Bangkok. Voor de prijs hoef je het niet te laten, een tochtje kost slechts 8 baht. Voor die prijs beleef je een leuk avontuur en, als je een leuke local treft, kom je heel wat te weten over de geschiedenis van de stad. Na ongeveer 20 minuten bereikten we onze bestemming: Bobae Market.

 

Bobae Market

Het is haast onmogelijk om de plaats waar je moet uitstappen te missen, want de meeste passagiers stappen af bij Bobae Market. Ook zie je in de verte al verschillende marktkramen verschijnen langs de klong. Ik raad aan om hier zeker een namiddag voor uit te trekken.

 

 

Wij kuierden rustig langs de vele marktstalletjes en winkels. Bobae is een typische markt voor de locals, ver weg van internationale toeristen. Hier waan je je in het echte Bangkok. Verken deze gezellige buurt en verdwaal in de vele kleine steegjes en wandel over de steile bruggetjes die over andere nabijgelegen klongs lopen. Het is een unieke ervaring voor wie de lokale sfeer wil opsnuiven tijdens zijn citytrip naar Bangkok.

 

Reacties