Een impressie van onze citytrip Bangkok

Frank Deleersnijder
Frank Deleersnijder three star

Een citytrip in Bangkok kan je onmogelijk in enkele zinnen samenvatten. Wij startten onze reis in Thailand met een paar dagen in deze betoverende én totaal chaotische stad. Daarna reisden we verder het land rond en eindigden een paar dagen op het strand, waarna we - opnieuw via Bangkok – huiswaarts vlogen. Een korte impressie…

Bangkok overdag

Als je voor het eerst op citytrip in Bangkok bent, ga dan naar de oevers van de rivier Chao Phraya en laat je overdonderen door het Grand Palace en Wat Pra Kaew. Dit koninklijke complex was tot voor kort de thuisbasis van de onlangs overleden koning van Thailand en is daarmee de belangrijkste tempel van het land. Het paleizencomplex is 54 hectaren groot en helemaal omringd door muren. Vlakbij, in Rama 1 Road in Thanon, staat het voormalige huis van Thailands beroemdste Amerikaanse expat Jim Thompson. Het is nu een museum en restaurant. We dronken er het lekkerste en koudste bier tijdens onze citytrip in Bangkok en je eet er goede, authentieke Thaise gerechten. Thompson was afkomstig uit Delaware en vocht in WO II. Toen de oorlog voorbij was zag hij de reissector “boomen” en zette zijn schouders onder het Orient Hotel (waar beroemde gasten zoals Noel Coward en Carlie Chaplin verbleven). Op een dag in 1967 verdween hij echter tijdens een wandeling in de jungle. Het mysterie van zijn onopgeloste verdwijning trekt toeristen nog steeds naar zijn woning. Je ontdekt de Chao Phraya rivier, die helemaal door de stad kronkelt, het best met de Chaya Phraya Express boot. Deze vaart non-stop de rivier op en af en stopt op de meest interessante locaties. Long-tail boten – gestroomlijnde versies van de Express boot die ontworpen werden om passagiers snel over de rivier te vervoeren - zijn een goed alternatief. Je kan ze ook charteren voor een rondvaart langs de “klongs” – de duistere en mysterieuze kanalen die op tientallen plaatsen uitmonden in de rivier.

 

Bankgkok by night

De stad slaapt nooit, ideaal om het maximale te halen uit onze citytrip in Bangkok. We propten de drie dagen én nachten goed vol. De Patpong-buurt is wereldberoemd en berucht. Je vindt er dubieuze gogo-bars, maar het is er veilig om rond te lopen. De Franse Le Bouchon Bistro bijvoorbeeld is er een vaste waarde en zeker een bezoek waard. De avondmarkten zijn levendige en spannende plaatsen met trendy bars en restaurants. Wij gingen een - heerlijke – steak eten bij Mizu’s Kitchen op Soi 1. Tijdens je citytrip in Bangkok is het zeker de moeite om een wedstrijd Thai boxing te bekijken. Bangkok is de thuisbasis van Thai Boxing of Muay Thai, een krijgskunst die alleen de natuurlijke wapens van het lichaam gebruikt. Gecombineerd met traditionele Thaise muziek tijdens de wedstrijd, zorgt dit voor spannend entertainment Wij gingen kijken in het Rachadamnoen Satdium in Ratchadamnoen Nok Road.

 

 

De stranddagen op het einde van de reis kwamen goed van pas om uit te rusten :-).

 

Reacties