Citytrip Barcelona met 3 voetbalgekke kids

Sander Huylebroek
Sander Huylebroek three star

Het idee van een citytrip met kids geeft altijd een wat dubbel gevoel…met z’n allen gaan of toch maar liever gezellig met z’n tweetjes? Dilemma. Ons 3-daags bezoek aan Parijs vorig jaar was een meevaller, dus besloten we dit jaar de sprong te wagen en een citytrip naar Barcelona te doen mét onze 3 kinderen. Spoiler alert: het was een succes! Barcelona (en bij uitbreiding Spanje) leent zich uitstekend voor een bezoek met kinderen. Met 3 voetbalgekke zoons in huis, was een bezoek aan Camp Nau het eerst wat op de to do lijst kwam te staan voor onze citytrip naar Barcelona. Omdat we onze kids ondertussen wel wat kennen, planden we dit de eerste dag na aankomst. Op die manier vermeden we 3 dagen gezaag “wanneer gaan we nu eindelijk naar het voetbalstadium kijken? (x100…).

Eerste dag…Camp Nau

Ik hoefde zelf niets op te zoeken over dit wereldberoemde voetbalstadium. Onze 3 zonen speelden gids, alsof ze dit al hun hele leven deden. De tickets zijn niet goedkoop (zeker niet als je met vijf gaat…), maar waren voor ons wel de moeite waard. Dit zijn herinneringen waar ze het maanden later nog over hebben. Het “Museu Josep Lluìs” over de clubgeschiedenis van FC Barcelona aan de ingang kon de kids iets minder bekoren – geschiedenis is geen favoriet vak blijkbaar – maar de catacomben, de persruimte (herkenbaar van op tv!), de kleedkamers des te meer. Hét hoogtepunt was natuurlijk de spelerstunnel waar je een heel klein stukje door kan lopen. Je kan niet anders, zelf als niet voetbalfan, toegeven dat dit stadium indrukwekkend is. Kids happy…mission accomplished. Al kwam de oudste wel met de vraag of we er een wedstrijd konden bijwonen…als hij flink spaart, kan hij dit de volgende keer zelf betalen :-).

 

Haaientanden in het aquarium

Op de tweede plaats kwam unaniem het aquarium, dat één van de grootste zee aquaria van Europa is. Hoogtepunt was de tunnel waarbij je “onder” de haaien wandelt. Ze zwemmen je boven je hoofd en je ziet wat voor een gigantische tanden die beestjes hebben. Toch nog behoorlijk indrukwekkend voor een 5-, 9- en 11-jarige. Ook de duikboot die ze vanbinnen mochten bekijken was een topper.

 

 

Naast de “kinderwensen” maakten we natuurlijk ook tijd voor de meer klassieke bezienswaardigheden, die dan zonder morren mee werden bezocht. Ook in de keuze van ons verblijf en restaurants hielden we rekening met de kinderen, maar moeilijk was dat niet, want de keuze in deze stad in enorm. Deze citytrip naar Barcelona mét kinderen was voor ons geslaagd. Ze hebben de smaak van het citytrippen nu echt te pakken, dus wij beginnen alvast even te dromen van nieuwe bestemmingen voor volgende keer.

 

Reacties