Dorpssfeer opsnuiven tijdens onze citytrip in Barcelona

Hanne Molenaer
Hanne Molenaer three star

Tegenwoordig vind je nog weinig kalme en rustige plekken in grote en populaire steden. Wij ontdekten tijdens onze citytrip in Barcelona nog twee pareltjes vol charme en met een rijke historiek.

Charmante dorpssfeer in Sarria

De Sarria wijk, met kleine straatjes en pleintjes rond de “Major de Sarria” was één van onze favoriete buurten tijdens onze citytrip naar Barcelona. Je vindt er geen hotels, geen grote bezienswaardigheden en dus nauwelijks toeristen. Het heeft wel een zeer charmant dorpsgevoel, wat tegenwoordig zeldzaam is in grote Europese steden vol toeristen. Tot 1921 was Sarria een zelfstandig dorp en één van de meest welvarende in de omgeving van Barcelona. In 1921 was het het laatste dorp dat zijn onafhankelijkheid opgaf om deel uit te maken van de stad Barcelona. Als je tijdens je citytrip in Barcelona wil ronddwalen in rustige en verkeersvrije straten, dan is een bezoekje aan deze wijk zeker aan te raden. Je kan er ongedwongen een kijkje nemen in het dagelijkse lokale leven. Je begint op de “Placa de Sarria” en langs de “Major de Sarria” straat kan je de wijk verder verkennen langs charmante buurtwinkels, cafetaria’s, terrasjes en ontelbaren kleine restaurantjes. Breng zeker ook een bezoekje aan één van de bekendste bakkerijen van de stad “Foix de Sarria” en de beroemde bar “Tomas”, die volgens de lokale bevolking de beste “patatas bravas” van de stad aanbiedt. Een citytrip naar Barcelona is pas volledig geslaagd als je dit heerlijke aardappelgerecht met een pikante saus hebt geproefd!

 

Placa de la Concordia

Dit kleine pleintje in de wijk “Les Corts” is een juweeltje. Niet alleen voor de mensen uit de buurt zelf, maar voor iedereen uit de stad. Op zonnige dagen komen de inwoners van Barcelona hier ontspannen koffiedrinken met vrienden en ontsnappen ze zo aan de drukte van het centrum van Barcelona. Zoals vele wijken in Barcelona, was “Les Corts” tot voor kort een landelijke gemeenschap, onafhankelijk van de de stad Barcelona. Ook hier voel je de dorpssfeer nog hangen op het centrale plein van de wijk. Je hoort er de klokken van de kerk elk uur luiden en tussen de kleine huisjes langs het plein vind je een bloemenwinkel, een bakker en “Fragments Café” waar je op het buitenterras of de binnentuin rustig kan genieten van koffie, lekker eten of gewoon een aperitief.

 

 

Tijdens onze volgende citytrip naar Barcelona weten wij alvast waar we even aan de drukte van de stad zullen ontsnappen!

 

Reacties