Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet…op citytrip naar Barcelona

Hanne Molenaer
Hanne Molenaer three star

Barcelona is geen “unieke” bestemming, in de zin dat ze ongerept en “onontdekt” is door het massatoerisme. Het laatste decennia is Barcelona razend populair geworden. Maar toch zijn er nog heel veel leuke plekjes te bezoeken, weg van de plat getreden paden. Wij gingen op citytrip naar Barcelona om te ontspannen na een drukke periode op het werk én om lekker te eten.

Tot rust komen met zicht op de Catalaanse bergen

We begonnen onze reis even buiten Barcelona - op zo een 40km van het stadscentrum - in het kloostercomplex van Montserrat. Na onze aankomst in het hotel, namen we de trein en vervolgens de kabelbaan. Je kan hiervoor een handig combinatie-ticket kopen. Op die manier is het bedevaartsoord heel gemakkelijk te bereiken. In het klooster zelf is de beroemde “Zwarte Madonna met Kind” de topattractie, maar wij waren nog veel meer onder de indruk van het berglandschap in de omgeving. Je hebt er immers een prachtig zicht op de Catalaanse bergen. Ideaal om tot rust te komen als je op een late vrijdagnamiddag aankomt in de stad, na een lange werkweek in België. In de omgeving kan je ook vreemde rotsformaties te bezoeken, met een schitterend uitzicht op wijngaarden. Je kan zelf de Pyreneeën zien in de verte. Wij maakten er een wandeling langs kluizenaarshutten. Een folder met de route info kan je gratis krijgen in het klooster. Je neemt best wel een trui of jasje mee op je citytrip naar Barcelona, want Montserrat ligt op meer dan 700m hoogte waardoor het ’s avonds toch wel flink afkoelt.

 

Bizare bouwwerken

Tijdens je citytrip naar Barcelona kan je wel meerdere bizarre gebouwen tegenkomen, met als koploper de Sagrada Familia. Maar wij vonden vooral Casa Milà (La Pedrera) heel bizar. Het is een golvend flatgebouw met gietijzeren balkons dat je ook binnenin kan bezoeken. Maar het hoogtepunt is wel het golvende dak. Opnieuw heb je hier een prachtig uitzicht. Je kan er heel goed de merkwaardige beelden bestuderen en als je goed kijkt, zie je dat het eigenlijk schoorstenen zijn.

 

Liefde gaat door de maag

We hebben superlekker (en niet duur!) gegeten in “Port Vell”, een leuk adresje voor een betaalbare en lekkere lunch op een terrasje aan de haven. Het is heel verleidelijk om er de hele namiddag te blijven zitten… Je ziet er ook veel locals eten en afspreken, altijd een goed teken!

 

 

Natuurlijk brachten tijdens onze citytrip naar Barcelona ook een bezoekje aan de klassiekers zoals de Sagrada Familia, de Ramblas, Parque Güell en de Mercat de la Boqueria… maar daar kan je alles over lezen in de reisgidsen :-)

 

Reacties