Strand tijdens je citytrip Berlijn?...Say what?!

Frank Deleersnijder
Frank Deleersnijder three star

Bij een citytrip naar Berlijn denk je aan de Berlijnse muur, de Brandenburger Tor, de Alexanderplatz, de Dom…maar niet aan strand. En toch is dat net ook een bezoekje waard. Net zoals in Barcelona, is het wel fijn om tijdens een meerdaagse citytrip naar Berlijn wat rustmomenten in te bouwen. Er is zoveel te zien en te doen, af en toe echt relaxen zorgt ervoor dat je je indrukken beter opslaat. Je herinneringen gaan op die manier ook minder snel verloren.

Zomers genieten

Onze favoriete relaxplaats tijdens een citytrip naar Berlijn bevindt zich aan de Weisen See, een echte oase aan de rand van een drukke en impressionante stad. Als je op de Alexanderplatz tram M4 neemt, dan ben je 20 minuutjes later al op bestemming. Het lijkt in eerste instantie op een gewoon en groot park. Maar van zodra je langs de groene bossen loopt, zal je een prachtig meer vinden, helemaal afgelegen en geïsoleerd van de buitenwereld. Overal langs de oevers vind je kleine, gezellige plekjes en inhammen…ga even zitten om te genieten en neem de tijd om het landschap in je op te nemen. Een echt zandstrand, het “Strandbad” vind je aan de oostkant van het meer, met een leuke beachbar die snacks en BBQ serveert. Op sommige plaatsen is het toegelaten om te zwemmen. Perfecte afkoeling na een zomerse dag tijdens je citytrip in Berlijn.

 

Winterpracht

Ook tijdens een winterse citytrip naar Berlijn is de plek meer dan de moeite waard om te bezoeken. Je kan er in een authentieke kerstsfeer wegdromen met een warme kop chocolademelk of een glas glühwein in de hand. Romantische zielen kunnen een zonsondergang bewonderen, terwijl de zon langzaam wegzakt achter het meer. Nadien worden er kampvuren aangestoken en gaat de gezelligheid gewoon verder.

 

 

Plan tijdens je citytrip naar Berlijn dus zeker een bezoekje aan deze magische plek of ga gewoon spontaan langs na een drukke dag musea en gebouwen bezoeken. Wij hadden een hotel in het centrum van Berlijn en namen tijdens onze meest recente 4-daagse trip naar Berlijn twee keer de tram naar de Weisen See.

 

Reacties