Reisverhalen Istanbul

Heb je leuke reisverhalen van je trip naar Istanbul, verborgen parels of originele adresjes ontdekt tijdens een wandeling in of ben je gewoon een meester in reismoppen vertellen? Deel je tips/trics/mopjes via onze Mystop community!"

read more
Rini Mistiaen
Rini Mistiaen three star

Een citytrip naar Istanbul betekent een bezoek aan twee verschillende continenten. Istanbul wordt door de Bosporus in twee gespleten en ligt daarmee dan ook voor de ene helft in Europa en voor de andere in Azië: een stad in twee verdeeld door water en weer verbonden door verschillende bruggen.

read more
Rini Mistiaen
Rini Mistiaen three star

Op vakantie is het altijd leuk om de lokale winkeltjes en markten op te zoeken. Er gaat een soort van aantrekkingskracht uit van het lokale dagelijkse leven. Ook tijdens onze citytrip in Istanbul gingen we op zoek naar de leukste plekjes. Hieronder onze drie favorieten.

read more
Rini Mistiaen
Rini Mistiaen three star

Wie denkt aan een citytrip naar Istanbul, denkt onmiddellijk aan de Bosphorus, de Blauwe Moskee, de Agia Sofia, het Topkapipaleis, de vele bruggen die Europa met Azië verbinden... en er is nog veel meer. Ik hou er echter van om platgetreden paden te vermijden en een stad te verkennen door de ogen van zijn inwoners. Zo ontdekte ik deze zomer tijdens mijn bloedhete citytrip naar Istanbul de up-coming Feriköy wijk, een aanrader om te bezoeken. Deze buurt heeft dan ook alles om menig (hipster)hartje sneller te doen slaan.