Citytrip Istanbul: onze drie favoriete plekjes

Rini Mistiaen
Rini Mistiaen three star

Op vakantie is het altijd leuk om de lokale winkeltjes en markten op te zoeken. Er gaat een soort van aantrekkingskracht uit van het lokale dagelijkse leven. Ook tijdens onze citytrip in Istanbul gingen we op zoek naar de leukste plekjes. Hieronder onze drie favorieten.

Vintage spullen spotten

Op zondagvoormiddag is onze favoriete activiteit het struinen langs antiekwinkels en marktjes, samen met de lokale bevolking. Tijdens onze eerste citytrip in Istanbul hebben Bomonti ontdekt, een leuke vintage markt. We keren er dan ook iedere keer naar teug. Je vindt er allerlei traditionele vintage spullen: oude camera’s, keukenspullen, theepotten, schilderijen, speelgoed, … Van vintage spullen spotten krijg je honger. Op een hoek van de markt eten we dan in een klein restaurantje heerlijke organische “borek”, een deeggerecht met aardappel, spinazie of kaas… Je ziet hoe het deeg gemaakt wordt, belegd wordt naar keuze en nadien gebakken wordt. Als je er een glas versgeperst sinaasappelsap van bij het kraampje er recht tegenover neemt, heb je een lekker en gezond zondags ontbijt.

 

Boeken bekijken (en kopen)

Naast markten afstruinen, kan je tijdens je citytrip in Istanbul ook terecht in de “best bookshop in town”. Je hoeft geen Turks te kennen, want Pandora Bookshop is gespecialiseerd in Engelstalige boeken. Je vindt er een zeer gevarieerd aanbod van klassieke literatuur tot hobbyboeken. Ik heb een zwak voor kookboeken en –tijdschriften…mijn collectie werd hier met een paar boeken uitgebreid :-). Ook het aanbod literatuurromans is overweldigend. Wil je meer weten over Turkije – je bent tenslotte op citytrip in Istanbul - dan vind je er een grote selectie boeken van uit het Turks vertaalde auteurs. Je hebt uiteraard meer dan één bookshop in Istanbul, maar deze springt er voor ons uit door zijn unieke sfeer, locatie én het zeer behulpzame en vriendelijke personeel.

 

Music maestro

We houden van vintage, we houden van (kook)boeken en… we houden van muziek! Er zijn zoveel verschillende muziekstijlen en genres, wat voor mij van een gewone muziekwinkel een uitstekende muziekwinkel maakt, is de kunst om je te adviseren over oude en nieuwe muziek op basis van je interesses. De muziekwinkel “Lale Plak” bezit over die schitterende kwaliteit. De medewerkers leiden je gepassioneerd langs wereldmuziek, jazz, elektronische muziek, klassieke muziek,… Ze focussen zich volledig op de muziek. Je wordt er niet afgeleid door allerlei andere prularia zoals speelgoed, boeken,… die in sommige andere winkels allemaal onder één dak verkocht worden. Een echte aanrader!

 

 

We kijken al uit naar onze volgende citytrip naar Istanbul om al deze leuke plekjes opnieuw te bezoeken!

 

Reacties