Citytrip naar Istanbul: fotogenieke bruggen

Rini Mistiaen
Rini Mistiaen three star

Een citytrip naar Istanbul betekent een bezoek aan twee verschillende continenten. Istanbul wordt door de Bosporus in twee gespleten en ligt daarmee dan ook voor de ene helft in Europa en voor de andere in Azië: een stad in twee verdeeld door water en weer verbonden door verschillende bruggen.

Mistige Bosporus Brug

Mist maakt deel uit van het normale leven én van een citytrip naar Istanbul. Begrijp me niet verkeerd, het komt niet dagelijks voor, maar als alle atmosferische factoren goed zitten, dan krijg je de aller dikste mist die je ooit gezien hebt. Naast Londen en San Francisco, hoeft Istanbul niet onder te doen als we het over een mist hebben. Als de mist neerdaalt over Istanbul, dan gaat de stad over in een ander ritme…er heerst een andere sfeer. Natuurlijk heeft dergelijke dikke mist ook nadelen zoals verkeershinder, maar de sfeer die je kan opsnuiven en de foto’s die je kan nemen tijdens je citytrip in Istanbul zijn indrukwekkend en niet te missen. Een perfecte plek om helemaal op te gaan in het mist-gevoel is de Bosporus Brug (open voor het publiek sinds 1972).

 

Moderne Sultan Selim brug

Eind augustus 2016 werd door president Erdogan een gloednieuwe brug over de Bosporus geopend: ’s werelds grootste hangende brug. Ze werd in drie jaar tijd gebouwd en heeft 3 miljard euro gekost. De over de brug loopt een snelweg met 8 rijvakken en 2 spoorlijnen. Het zou de verkeersopstoppingen op de andere 2 bruggen over de Bosporus moeten oplossen. De brug laat zich goed fotograferen vanop verschillende plaatsen aan de oever van de Bosporus en een bezoek kan niet ontbreken tijdens een citytrip naar Istanbul.

 

Aquaduct “Bozdogan Kemeri”

Geen brug over de Bosporus, maar wel meer dan een bezoek waard tijdens je citytrip in Istanbul is het Aquaduct. Ook hier kan je opnieuw spectaculaire foto’s nemen vanuit verschillende standpunten. Letterlijk vertaalt uit het Turks draagt dit aquaduct de naam “Grijze Valk”. De officiële naam is Valens Aquaduct, aangezien de constructie gebouwd werd door de Romeinse keizer Flavius Julius Valens in de 4d eeuw nCr. Aangezien de Ottomanen nooit de drang hadden om architecturale pareltjes te ruïneren, werd het aquaduct goed onderhouden en regelmatig gerestaureerd.

 

 

Je keert gegarandeerd terug naar huis met een reeks prachtige foto’s.

 

Reacties