Reisverhalen Lissabon

Heb je leuke reisverhalen van je trip naar Lissabon, verborgen parels of originele adresjes ontdekt tijdens een wandeling in of ben je gewoon een meester in reismoppen vertellen? Deel je tips/trics/mopjes via onze Mystop community!"

read more
Frank Deleersnijder
Frank Deleersnijder three star

De wijk Alfama in twee woorden beschreven is authentiek en pittoresk. De wijk staat symbool voor Lissabon en is het centrum van de typisch Portugese Fado-cultuur. De naam Alfama is afgeleid van het Arabische “Al-hamma”, wat warmwater fontein of bad betekent. Van alle wijken in Lissabon, is Alfama de oudste en heeft deze buurt het meest karakter. Volgens een gids hebben de Visigoten zich er gevestigd in de vijfde eeuw, na de val van het Romeinse Rijk.

read more
Frank Deleersnijder
Frank Deleersnijder three star

Lissabon is een eenvoudige stad, geen toeters en bellen, er zijn honderden reisgidsen beschikbaar, maar hieronder mijn tips om het meeste uit je citytrip naar Lissabon te halen.

read more
Frank Deleersnijder
Frank Deleersnijder three star

Deze zomer boekte ik een citytrip naar Lissabon om een paar dagen te ontsnappen aan de dagelijkse sleur en het wat kalmer aan te doen, en dit samen met mijn vrouw. Kwam dat even goed uit. Hier hoef je namelijk geen haast te hebben. Getuige daarvan is tram 28 die je langzaam doorheen Lissabon brengt en je onbewust laat kennismaken met de mooiste bezienswaardigheden die de stad rijk is. Een must-do tijdens je citytrip naar Lissabon! Al was het maar om even op adem te komen.