Doen! Tram 28 tijdens je citytrip naar Lissabon

Frank Deleersnijder
Frank Deleersnijder three star

Deze zomer boekte ik een citytrip naar Lissabon om een paar dagen te ontsnappen aan de dagelijkse sleur en het wat kalmer aan te doen, en dit samen met mijn vrouw. Kwam dat even goed uit. Hier hoef je namelijk geen haast te hebben. Getuige daarvan is tram 28 die je langzaam doorheen Lissabon brengt en je onbewust laat kennismaken met de mooiste bezienswaardigheden die de stad rijk is. Een must-do tijdens je citytrip naar Lissabon! Al was het maar om even op adem te komen.

Langzaam doorheen de stad met tram 28

Tram 28 loopt van Prazeres naar het Martin Moniz plein, dwars door de 3 bekendste buurten van Lissabon: de volksbuurt Alfama, de moderne winkelbuurt Baixa en de hoger gelegen uitgaanswijk Bairro Alto. Het brengt je naar 4 van de 7 heuvels waarop de Portugese hoofdstad is gebouwd. Leg je het hele traject af, dan ben je ongeveer 50 minuten onderweg, maar meestal duurt het veel langer. De meeste toeristen rijden maar een eindje mee, maar wij bleven zitten. Zo konden we ten volle genieten van het langzame traject die ons slechts 2,50 euro kostte. Zie het als een leuke sightseeing tour, maar dan veel goedkoper en spannender (!).

 

 

De ouderwetse tram baant zich al puffend, piepend en krakend een weg door de vele smalle en steile steegjes. Soms zijn ze zo smal dat voetgangers dicht tegen de gevels gaan staan als ze het bekende tramgeluid in de verte horen. Tijdens onze rit stond een wagen op de rails geparkeerd en moest de tramchauffeur op zoek gaan naar de eigenaar ervan. Gelukkig was het toen niet zo’n hete dag. Kortom, ik kan het iedereen aanraden! Zeker voor wie zin heeft in een leuk avontuur tijdens een citytrip naar Lissabon. En zo zie je ook nog eens wat!

 

De leukste haltes

De leukste haltes bevinden zich in de hoger gelegen wijken. Vanaf het Castelo de São Jorge ligt heel Lissabon aan je voeten. Je kan er rustig rondkuieren en genieten van de mooie zonsondergang. Ook vanop de tram waren we getuige van dit prachtige natuurfenomeen. Een ander mooi uitkijkpunt is Santa Luzia in de volkswijk Alfama. Hier kan je urenlang turen over de stad en de Taag. Bij deze halte is het ’s avonds extra druk, wanneer iedereen hier lekker wil gaan uiteten in de vele restaurants, zoals het Pois Café, aan de Rua São João da Praça. Hier genoten we van een overheerlijke kabeljauw en vele glaasjes lekkere witte wijn.

 

Reacties