Een Middeleeuws banket tijdens onze citytrip in Londen!

Hanne Molenaer
Hanne Molenaer three star

Tijdens onze meest recente citytrip in Londen waren we te gast op een Middeleeuws banket, wat toch wel een bijzondere ervaring was. Het banket ging door in de Ivory House, vlakbij de Tower of Londen aan het St. Katherine Dock (900 jaar geleden stond hier een ziekenhuis met de naam St. Katherine’s!).

 

Bij onze aankomst in het Ivory House werden we onder begeleiding naar de oude kelders van het gebouw gebracht. We mochten er aan typische, lange tafels zitten om deel te nemen aan het middeleeuwse feest. Het was een hele leuke locatie en de sfeer zat er al direct goed in. Er heerste een gezonde rivaliteit tussen de verschillende tafels aan beide zijden van de kelderruimte. Toen iedereen eindelijk neer zat en geïnstalleerd was, verschenen King Henry VII en zijn echtgenote ten tonele. Dit zorgde voor hilariteit alom en nog meer ambiance. Onder de leiding van de koning, koningin en een Beefeater werden er 4 gangen authentiek middeleeuws eten geserveerd. Tussen de verschillende gangen in, was er een variatie aan entertainment voorzien. Er werd gezongen, gedanst en gejongleerd door hofnarren, troubadours, enz… in traditionele klederdracht. Het hoogtepunt was echter een “echt” riddergevecht. Het publiek mag – als je wil – meespelen. Iemand uit ons gezelschap werd met een zwaard “bedreigt” omdat hij de tegenstander van onze tafelridder een bedrieger had genoemd :-) en ikzelf “mocht” me uitdossen in middeleeuwse kledij met een vreemd mutsje en kleedje om samen met onze tafelvrouwe een dansje te doen. Gelukkig kwamen we toch heelhuids thuis na onze citytrip in Londen :-)

 

 

Het was een unieke en ontspannende avond met goed en lekker Middeleeuws eten, zoals je alleen in het middeleeuwse Londen kan beleven. We keerden nadien wel gewoon terug naar het moderne leven in de stad :-)

 

 

Tijdens een citytrip in Londen heb je zoveel mogelijkheden om je ’s avond te (laten) entertainen, dat de keuze soms overweldigend is. Naast dit Middeleeuws banket, bezochten we ook een toneelstuk in het Criterion Theater, een musical in het London Palladium en een concert in de Royal Albert Hall. Geen tijd om je te vervelen in Londen!

 

Reacties