Wandelen, klimmen en foodies feest tijdens onze citytrip in London

Imme Carlier
Imme Carlier three star

Wij houden van Londen…er is ALTIJD iets te doen en je kan telkens opnieuw terug gaan en een volledige andere stad te zien krijgen. Je hoeft de Atlantische Oceaan niet over naar New York, om de sfeer van een wereldstad op te snuiven. Dat kan ook gewoon “over het Kanaal” tijden een citytrip in Londen. Beroemde gebouwen, musea, galerijen en 2000 jaar geschiedenis… veel te veel te zien tijdens één tripje. Maar niet alleen de geschiedenis is geweldig in Londen, zijn is ook altijd nagelnieuwe bars te vinden, nieuwe toneelstukken of concerten te bezoeken,… Het is ook één van de meest internationale steden in Europa. Je ziet er mensen van over de hele wereld. In de metro bijvoorbeeld is steeds een bont gezelschap te zien: een zakenman in een krijtstreeppak staat er schouder aan schouder met een volledig in hippe kledij uitgedoste skater, samen met een dame in de meest kleurrijke sari die je je kan inbeelden, enz.. Ideaal als je van “mensen kijken” houdt, net zoals wij. Ja, het regent er veel en ja, de mensen lachen niet op de metro…maar dat weegt helemaal niet op tegen alle boeiende zaken die je tijdens je citytrip in Londen kan zien en doen.

Wandelen langs de Thames en parken

We liepen op een zonnige dag begin september op de South Bank langs de Thames vanaf het London Eye tot aan de Tower Bridge. Een stevige wandeling, maar je komt een paar van Londen’s meest beroemde gebouwen tegen zoals de Tower of Londen, Shakespeare’s Globe en Tate Modern. Londen is ideaal voor wie graag al wandelend een stad verkent. We wandelen ook in de gemillimeterde tuinen van Hyde Park en St. Jams Park en beklommen de heuvels in de Hampstead Heath. Je kan ook veel thema wandelingen doen. Als je bijvoorbeeld fan bent van Harry Potter of benieuwd bent naar Jack The Ripper, dan zijn er heel veel begeleide tours te vinden. Dit komt misschien op ons to do-lijstje voor onze volgende citytrip in Londen, want nu hadden we hier geen tijd voor.

 

Beloning na een heuse klim: “a great view”

We klommen naar de top van de St. Paul’s Cathedral. Het is even puffen om boven te geraken, maar helemaal de moeite. Je hebt er een prachtig uitzicht op de stad. Ook van op het uitkijkplatform van het Sharp-gebouw heb je een adembenemend uitzicht. Wij deden dit bij valavond (opnieuw op een zonnige dag, we hadden mazzel met het weer) en kregen een prachtige zonsondergang te zien.

 

Foodieparadijs

Van al dat wandelen en klimmen krijgt een mens honger. Je hebt 1000den grote en kleinere restaurantjes in Londen, maar onze favoriet is en blijft de Borough Market. Deze food markt heeft meer dan 70 kraampjes, wat kiezen moeilijk maakt. Maar op veel plaatsen kan je gewoon vragen om eens te proeven voor je beslist te bestellen. Een absolute aanrader voor foodies!

 

Reacties