Citytrip Los Angeles: overal bruggetjes in Venice Beach

Rini Mistiaen
Rini Mistiaen three star

Los Angeles is een bijzondere citytrip bestemming. Doordat de stad zodanig uitgestrekt is en het openbaar vervoer het toch wel een beetje laat afweten, zit je vaak in de wagen. Twee zomers geleden huurden mijn vriendin en ik er een leuke Chevrolet, en trokken zo van wijk naar wijk. Het is de beste manier om de stad en omgeving te verkennen. Een citytrip naar Los Angeles zonder wagen is ten stelligste af te raden. Echt niet handig!

Bruggetjes in Venice Beach

En zo kwamen we op dag 3 in Venice Beach... Die wijk heeft zijn naam niet gestolen. Alsof we in Venetië waren, maar dan op z’n Amerikaans. De ene mooie villa naast de andere, allemaal aan het water. Kanalen, sloten, en... natuurlijk ook bruggetjes, waardoor het in deze buurt bijzonder aangenaam wandelen is. Met een beetje geluk loop je wel een celebrity tegen het lijf. Want hier wonen natuurlijk heel wat Hollywoodsterren. Zo heeft Julia Roberts hier al jaren een stulpje. En we kunnen haar geen ongelijk geven. In zo’n prachtige buurt wil iedereen wel wonen. Moesten we kunnen, we deden hetzelfde!

 

 

Na een gezellige wandeling trokken we naar het centrum van Venice Beach, pal aan het strand. Hier hangt de typische Californische sfeer. Erg Amerikaans, maar toch gezellig. Leuke winkeltjes, hippe bars... allemaal plaatsen to see and be seen. We kuierden wat rond en besloten om richting strand te trekken. Even wat relaxen in de zon kon immers geen kwaad... Een citytrip naar Los Angeles gaat al gauw in de kleren kruipen. Er valt dan ook heel wat te beleven!

 

Gespot: street art en hippies

Wat vooral opviel tijdens ons bezoek aan het centrum van Venice Beach was de overload aan street art. Overal zie je de mooiste en kleurrijkste muurschilderingen. Daardoor hangt er er een soort van hippie sfeertje. Letterlijk dan, want we hebben heel wat hippies gespot. Alsof we werden terug gekatapulteerd naar de Golden Sixties. Street art en hippies, het hoeft je dan ook niet te verbazen dat er in Venice Beach een heel leuke sfeer hangt. Eentje die je zeker moet opsnuiven als je van plan bent om op citytrip naar Los Angeles te gaan.

 

Reacties