Hiken tijdens een citytrip in Los Angeles

Sandrine Herbrand
Sandrine Herbrand three star

De Verenigde Staten…het land van fast food, maar ook het land van prachtige natuur. Die heerlijke hamburgers, frietjes en ijsjes wandelden we eraf tijdens onze stopover en mini-citytrip in Los Angeles. We deden er een stevige hike met prachtige uitzichten.

Betty B. Dearing Trail

Het Bettey B. Dearing Trail begint op Fryman Road in Studio City. Het is een heel rustige wandeling, met weinig andere wandelaars. Je komt er geen beroemdheden tegen, wel locals die ook willen genieten van de prachtige natuur en er tot rust willen komen. Het trail start midden in een residentiële buurt en loopt in een lus. Je kan dus gemakkelijk met de wagen aan het start/eindpunt parkeren. De wandeling is ongeveer 5km lang, is bochtig en is af en toe best pittig.

 

Tolkien achterna

Onderweg heb je een adembenemend uitzicht op Tolkien-achtige valleien zoals de San Fernando Valley en de omliggende bergen. Je vergeet op slag dat je eigenlijk in een miljoenenstad rondloopt. Langs de weg zie je ook de typisch Californische bomen met zwarte walnoten. Tijdens de zomer kan de hike warm en stoffig zijn. De schaduw van deze bomen is dan zeer welkom. Wij hadden eenvoudige wandelschoenen aan (heavy duty wandelschoenen zijn hier niet nodig) en natuurlijk voldoende water mee, want dat vind je onderweg niet. We liepen de wandeling in de voormiddag, maar het lijkt ons ook een zeer geschikte wandeling om naar een zonsondergang te kijken. Iets voor onze volgende citytrip naar Los Angeles? :-) Misschien lopen we dan wel George Clooney tegen het lijf, want die zou in deze buurt wonen. We zagen trouwens wel het huis dat als decor gebruikt werd in “Keeping up with the Kardashian’s”.

 

Mulholand Drive

Na de wandeling reden we via Laurel Canyon en Mulholand Drive terug. Dit is een beroemde weg die tot 30km lang door de Santa Monica Mountains heen slingert. Onderweg heb je verschillende “view points” waar je even kan stoppen en foto’s kan nemen waar de thuisblijvers op slag jaloers van worden. Via Coldwater Canyon reden we nadien terug richting stad en we eindigden de dag in Beverly Hills.

 

 

Wij willen zeker terug op citytrip naar Los Angeles. Er zijn nog zoveel andere wandelingen waar we naar uitkijken!

 

Reacties