Los Angeles Downtown by night tijdens de Art Walk

Sandrine Herbrand
Sandrine Herbrand three star

In elke reisgids en op elke reissite wordt er aangeraden om Los Angeles Downtown te vermijden na zonsondergang. Wat gingen we daar dan toch wel gaan zoeken?! Kunst!

 

Op een donderdagavond (we hebben het nadien opgezocht, blijkbaar gaat deze activiteit door elke tweede donderdag van de maand) trokken we richting downtown Los Angeles en tot onze grote verbazing waren we niet de enigen. De Los Angeles Downtown Art Walk trekt bijna elke maand 15.000 bezoekers naar het historische centrum van Los Angeles. Het was een belevenis om u tegen te zeggen. We spraken er met enkele galerij houders en die bevestigden dat deze wandeling een grote bijdrage geleverd heeft (en nog steeds levert) aan het heropleven van de buurt. Inwoners van Los Angeles komen er terug wonen, bezoeken er terug theatershows, gaan er uit,…

 

 

Er doen zo een 75 galerijen mee aan het wandelparcours. Alle vormen en soorten van kunst komen aan bod: street art, moderne kunst, politiek geïnspireerde kunst,… Alle galerijen in downtown Los Angeles openen hun deuren. Initieel werden er galerijen geopend in leegstaande kantoren en winkels. Ondertussen zijn het allemaal mooie galerijen geworden met interessante kunst om te bekijken. Onze favoriet was de MIA (Machine Inspired Art) Gallery. De installaties zijn groot en indrukwekkend. De galerij heeft ook zijn eigen workshop waar de stukken geproduceerd worden.

 

 

Achteraf zagen we op de website dat je ook begeleide en thematische tours kan doen. Wij deden het op ons eentje, maar zo een rondleiding met gids lijkt ook zeer boeiend. Maybe next time! :-) Op de website vind je ook een kaart waar de deelnemende galerijen op aangeduid staan, dat kan wel handig zijn als je er alleen op uittrekt. Wij kregen een exemplaar in één van de eerste galerijen die we bezochten.

 

 

We waren op rondreis in de Verenigde Staten en hadden een huurwagen. Maar naar de Artwalk gingen we vanuit ons hotel met de metro. Dat was een goede keuze, want de straten krioelen erop zo een donderdagavond letterlijk van de mensen. Je vindt er geen parkeerplaats en de doorgang in sommige straten is moeilijk. Met de metro heb je hier geen last van en ben je er zo.

 

Reacties