Zalig genieten in Milaan!

Johnny Appleseed
Johnny Appleseed three star

Milaan is een rasechte citytrip stad en verdoet aan alle verwachten die je van zo'n bestemming hebt! Leuke bezienswaardigheden afgewisseld met goede restaurants en gezellige bars. Meer heb je niet nodig voor het perfecte weekendje weg.

Bezienswaardigheden

Wie naar Milaan komt, kan er niet omheen. Het is bijna onmogelijk om de Duomo niet te bezoeken. De benedenzaal is gratis, maar wie op het dak wil, moet daarvoor betalen. Grappig feit is dat de lift duurder is dan de trap. Een ideaal moment om de conditie op peil te houden dus! Het zicht bovenaan is fenomenaal en een echte aanrader, zeker op een mooie dag. Ander bekend stukje cultuur in Milaan is Het Laatste Avondmaal. Tickets worden best op voorhand online gekocht aangezien deze steevast is uitverkocht. De muurschildering mag slechts met een 20-tal mensen tegelijk bezocht worden voor maximum 15 minuten. Zeker de moeite om eens te bekijken, maar doordat je je een halfuur op voorhand moet aanmelden en er niet echt veel te doen is in de buurt, verlies je er wel heel wat tijd mee...

 

Gezellig dineren

Milanezen worden graag gezien, en dat nog liefst op de juiste plaatsen. Reserveren is dus de boodschap als je in een van de hotspots wil gaan eten. Wij hadden geluk in het trendy Dry - pizza & cocktails. De vriendelijke ober kon toch een tafeltje regelen voor ons in het volzette etablissement, top! Verder is er op iedere hoek van de straat wel een gezellige bar of café waar je de rest van de avond kan vertoeven in goed gezelschap.

 

Reacties