Citytrip New York: SATC-lovers cupcake tip

Imme Carlier
Imme Carlier three star

New York en SATC (ofte Sex & The City) zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Of je nu een lover of hater bent, je moet toegeven dat de serie je best wel wat tips kan bezorgen voor je citytrip naar New York. Als culinaire tip namen wij een bezoekje aan “Magnolia Bakery” mee op ons to do lijstje. Voor wie nog nooit van Sex & The City gehoord heeft: Magnolia Bakery is dé cupcake bakkerij die een centrale rol speelt in de serie. Bij deze is het dan ook duidelijk wat we daar gingen zoeken, nl. de lekkerste cupcakes ter wereld! Je vindt er de meest fantastische cakejes en gebakjes is een unieke sfeer en uitstraling. Als je van authenticiteit, vintage en kleinschaligheid houdt, dan ben je hier sowieso aan het juiste adres.

Magnolia Bakery

Het verhaal van Magnolia Bakery is net 10 jaar oud. De eerste winkel opende in 1996, maar in 1997 werd de bakkerij al overgedragen aan de huidige eigenaars die ze verder uitbouwden tot de winkelketen die ze nu zijn. Je vindt de bakkerijen niet alleen in New York, maar op verschillende plaatsen in de Verenigde Staten en zelfs daarbuiten. Maar voor ons is er maar één echte en dat is de originele locatie in Bleecker Street. Aangezien we niet steeds op citytrip naar New York kunnen als we zin hebben in een lekker cupcake, kochten we het populaire bakboek zodat we thuis zelf aan de slag kunnen.

 

Red Velvet Cupcake

Je hebt cupcakes en… cupcakes. Dé klassieker is toch wel de Red Velvet mét cream cheese topping. Als je dan de moeite neemt om naar New York te reizen én Magnolia Bakery te bezoeken, dan moet je gewoon een Red Velvet cupcake proeven (ook al is de keuze als je de winkel binnenkomt overweldigend). Je vindt Red Velvet cupcakes in de meeste grote en kleine bakkerijen, je vindt ze in grootwarenhuizen recht uit de fabriek, je vindt kant-en-klare poederzakjes waar je enkel nog water moet bijvoegen, maar geen enkele kan tippen aan de versie van Magnolia Bakery! Je moet wel even geduld hebben, want er staat zo wat dag en nacht een rij aan te schuiven :-) De andere klassieker, de Vanilla Cupcake werd ook uitgebreid getest en geproefd. Het verdict luidt dat het ook één van de lekkerste cupcakes was die we ooit proefden (en dat zijn er toch al behoorlijk wat…), op een verdienstelijke tweede plaats na de Red Velvet weliswaar.

 

 

Een foodie op citytrip naar New York zal zich een bezoekje aan Magnolia Bakery nooit beklagen!

 

Reacties