Citytrip New York: schaatsen à volonté

Merlon Leroy
Merlon Leroy three star

New York en de eindejaar periode…het is een magische plek. Het is net als Disneyland, maar vèèl beter! De sfeer, de verlichting, het zonnige maar koude weer,…. Een citytrip naar New York in december is wat ons betreft een fantastische ervaring. Een absolute must do voor ons was dan ook schaatsen tijdens onze citytrip in New York! We gaan thuis ook weleens schaatsen, maar niets weegt op tegen een schaatspiste in openlucht, midden in een wereldstad. De schaatspistes op de lokale kerstmarkten in België zijn – met alle respect :-) - onvergelijkbaar.

Rockefeller Center

Je wandelt sowieso wat af tijdens het doorkruisen van een stad. We kozen dan ook een rustig dagje uit om te gaan schaatsen, zodat we de beentjes niet al te veel belastten. Je kan op verschillende plaatsen schaatsen, wij kozen voor Rockefeller Center. De piste is er kleiner dan in Central Park, maar heel gezellig. De piste ligt wat ingesloten tussen de torenhoge gebouwen en dat maakt het heel knus. Schaatsen onder de twinkelende lichtjes van één van de meest beroemde kerstbomen ter wereld… instant hapiness gegarandeerd! Als je wat geluk hebt, dan kan je na of voor het schaatsten ook nog wat “celebs” spotten in de TV en radio studio’s die aan Rockefeller Plaza liggen. We zijn ook een kijkje gaan nemen naar de Wollmann ijspiste in Central Park. Die zag er ook geweldig uit, met veel groen en bomen. In één van de paviljoenen van Central Park warmden we ook wat op met een latte machiato. In New York drink je immers geen “gewone koffie”, alles mag wat hipper en trendy’er zijn, toch?

 

Fifth Avenue

Na het schaatsen gingen we nog even gezellig wat winkelen op Fifth Avenue. Nu ja, echt kopen deden we niets, maar we gaven onze ogen wel goed de kost. De etalages van de winkels zijn al een bezienswaardigheid op zich. Bij Macy’s heb je natuurlijk sprookjesachtige etalages…een klassieker, maar er is niks mis met af en toe ook eens een platgetreden en toeristisch pad te bewandelen :-) Je bent ten slotte op citytrip in New York!

 

Reacties