Drie culturele bezoeken tijdens onze citytrip in Rome

Merlon Leroy
Merlon Leroy three star

"When in Rome, act as Romans…" Dat deden wij met plezier en vol overgave tijdens onze citytrip in Rome. We hadden een mooi gevuld dagprogramma en genoten ’s avonds van verschillende voorstellingen op verschillende betoverende plekken in de stad.

Theatro dell'Opera

Als je aan opera denkt, dan denk je automatisch aan Milaan of Napels. Maar ook Rome heeft een prachtig operagebouw uit 1880, het “Theatro dell”Opera”, gelegen aan de Via Nazionale. Wie opera zegt denkt “duur en luxueus”. Hier is niets minder waar. Een ballet- of operavoorstelling is heel betaalbaar. Je kan al - afhankelijk van de voorstelling - kaartjes kopen vanaf 12€. Dan zit je helemaal bovenaan en heb je een prachtig zicht op het podium en de choreografieën. Je kiest best centrale stoelen op de eerste of tweede rij. Vaak zijn er in het middenstuk ook lege stoelen te vinden, waar je tijdens de pauze dan gewoon naartoe kan verhuizen. Neem voor de aanvang van de voorstelling of in de pauze ook even de tijd om naar het fresco plafond te kijken. Het hele interieur heeft een luxueuze en weelderige uitstraling, wat in contrast staat met de eerder sobere buitenkant van het gebouw. We kochten onze tickets tijdens onze citytrip in Rome online, maar je kan ze de avond zelf ook gewoon aan de ingang kopen.

 

Nuovo Cinema Palazzo

De naam van dit etablissement bracht ons initieel in verwarring. Het “Nuova Cinema Palazzo” is een ex-cinema in het hart van de San Lorenzo buurt. Je kan er niet alleen terecht voor cinema, maar ook voor muziek- en theatervoorstellingen. Het gebouw heeft een interessante geschiedenis. Het werd in de jaren 1940 gebouwd als theater. Door de jaren heen veranderde de functie naar een cinema en een biljartlokaal. Het werd nadien lange tijd gesloten en verwaarloosd tot het stadsbestuur besloot er een casino van te maken. Dit was buiten de buurtbewoners gerekend, die prompt actie voerden om er een ontmoetingsplaats van te maken. Uiteindelijk is het een plek geworden waar iedereen, bewoners en toeristen, kan samenkomen om voorstellingen te creëren en ervan te genieten. Je kan niet alleen voorstellingen bekijken, maar regelmatig worden er overdag en s’ avonds ook andere boeiende activiteiten georganiseerd, zoals tentoonstellingen, lezingen en workshops.

 

Silvano Toti Globe

Het park van Villa Borghese wordt door de inwoners van Rome gebruikt om te ontsnappen aan het hectische leven in de stad. Je kan er picknicken, fietsen, bootje varen op het meer,... Maar in dit park ligt ook een pareltje verstopt, als een goed bewaard geheim: “Silvano Toti Globe”. Het gebouw is een replica van het Globe Theatre in Londen en is enkel geopend tijdens de zomermaanden. Op de website vind je steeds het up to date aanbod, kaartjes zijn niet duur en kan je ook online bestellen tijdens je citytrip in Rome zelf.

 

Reacties