La Dolce Vita!

Julie  Vermeersch badge
Julie Vermeersch three star
AIRSTOP EXPERTISE

Wens je rechtstreeks een vraag te stellen aan een van onze interne experts, vul dan snel onderstaande formulier in.

Stel een vraag

La bella Italia, mijn all-time favourite! Een reis plannen bezorgt de meeste mensen stress. Aangezien praktisch iedere cm² in Italië wel iets te bieden heeft is dit bij mij niet anders! Dit jaar viel de keuze op Rome en Napels, een cultuurvakantie met de nodige ontspanning.

 

We gaan officieel pas om 7h45 de lucht maar toch ben ik om 5h al fris en monter te vinden in de vertrekhal van Zaventem. Het idee dat ik mijn vlucht zou missen door een gecancelde trein of een ongeval op de baan .. no way José, mij hebben ze niet liggen aan de incheckbalie. Na een zeer vlotte vlucht (slechts 2 uur) en het typische "getsjool" op de luchthaven zijn we tegen de middag klaar om ons te goed te doen aan al wat Rome te bieden heeft!

 

 

We stonden voor een zware opdracht maar zijn er toch in geslaagd Rome te temmen in 3 dagen. De aanraders: Vittorio Emanuele – Een imposant wit marmeren gebouw inclusief ruiterstandbeeld waar maar liefst 20 jaar werd aan gewerkt!, markten van Trajanus – de voorloper van huidige shoppingcentra, Spaanse Trappen of het Piazza di Spagne – het schoolvoorbeeld van typische Romeinse Rococo stijl die je overal in Rome tegenkomt, Circus Maximus – we hebben allemaal op het tipje van onze stoel naar Ben Hur gekeken, Colosseum – idem met de Gladiator en om af te sluiten natuurlijk het Vaticaan. Om even op adem te komen kan ik zeker een wandeling inclusief lunch langs de Tiber aanraden of een bezoekje aan Villa Borghese.

 

 

Na een gezellige cruise langs de Italiaanse kunst was het tijd om onze trip verder te zetten in Napels. Tijdens mijn reisvoorbereiding heb ik enkele verhalen gelezen over oplichters, straatrovers en maffiabazen die aanwezig zijn in Napels waardoor ik als een schichtig konijn door de straten liep. Gelukkig heeft iedere stad zijn urban legends en werd mijn ongerust gevoel snel vervangen door bewondering en verbazing. Sterker nog ... Napels, you haven’t seen the last of me, I’ll be back!

 

 

Napels is de ideale stad voor reizigers die van cultuur houden maar vooral sfeer willen opsnuiven en genieten van de Italiaanse carpe diem mentaliteit. De traditionele aanraders: Napoli Sotterranea, Duomo, Via San Gregorio, Armeno, Plazzo Real, Castel Nuovo en de catacomben van San Gennarro. Wil je de echte Napolitanen aan het werk zien, breng dan zeker een bezoekje aan ‘Via San Gregorio Armeno’, waar kerststallen maken een ambacht is die wordt doorgegeven van generatie op generatie.

 

Reacties