Tien tips voor een goedkope citytrip naar Rome

Merlon Leroy
Merlon Leroy three star

Je hebt je citytrip naar Rome gepland en alle klassiekers staan op het lijstje: het Colosseum, de Trevi fontein, Vaticaan stad, Villa Borghese, … Als je alle standaard toeristische uitstapjes in Rome ingepland hebt… dan vind je hieronder ter inspiratie 10 extra leuke tips.

 

1. We bezochten de markt op Campo de Fiori, gewapend met een lekker brood. Vroeg op de ochtend kan je op deze dagelijkse markt proeven van de heerlijkste balsamico azijn en olijfolies. Tijdens een citytrip naar Rome is lekker eten gegarandeerd.

 

 

2. We verstuurden onze postkaarten vanuit Vaticaanstad. Ze hebben er niet alleen leuke en voor verzamelaars interessante postzegels, de Vaticaanse post is Zwitsers en dus een stuk efficiënter en sneller dan het Italiaanse postsysteem.

 

 

3. We liepen naar de Gianicolo en luisterden naar het kanonschot dat iedere dag op de middag wordt afgevuurd sinds de veldslag om Rome hier gewonnen werd. Het uitzicht op Rome is hier adembenemend.

 

 

4. We aten artisjokken op z’n Joods en versgebakken koekjes in de Joodse wijk. Onevenaarbaar lekker. Ik val in herhaling...een citytrip naar Rome is niet goed voor de lijn.

 

 

5. We kochten een “fast pass” voor het Vaticaans Museum. Dit spaarde ons uren aanschuiven en de groep waarin je een rondleiding krijgt is klein.

 

 

6. We aten pizza en ijskoud bier op de Piazza Madonna dei Monti in de Monti-wijk. Als dessert kochten we een pistache-ijsje bij Fatamorgana.

 

 

7. We schreven ons in in een gladiatorenschool (via Viator) en beleefden het oude Rome.

 

 

8. We bezochten het Palazzo Valentini waar met behulp van technologie zoals lasers en geluidseffecten, de archeologische overblijfselen van oude Romeinse huizen tot leven gebracht werden.

 

 

9. We snoven cultuur op in de Galleria Borghese (in het park Villa Borghese) waar kunstwerken van Caravaggio, Bernini en Titiaan te zien zijn. Zowel de kunst als het gebouw zijn extravagant en adembenemend.

 

 

10. We aanschouwden een prachtig panorama over de stad vanop het monument van Victor Emmanuel II (op de Piazza Venezia), ook wel het bruidstaart-gebouw genoemd.

 

 

Een citytrip naar Rome hoeft dus geen aaneenschakeling te zijn van dure, drukbezochte en toeristische locaties. Je maakt de ervaring voor jezelf uniek door op zoek te gaan naar alternatieve en leuke zaken om te doen. Bovenstaande 10 tips zijn slecht een greep uit wat we deden.

 

Reacties