Buurten ontdekken in Tokio

Tomas Vanderplaetse
Tomas Vanderplaetse three star

Het leuke aan Tokio is dat je het kan blijven ontdekken. Achter elke metro stop schuilt een nieuwe wijk en soms een heel eigen micro cosmos. Het is de moeite waard om verschillende wijken te proberen en er rond te wandelen. Wij verkenden er een aantal en waren altijd aangenaam verrast. Veelal gingen we op zoek naar een leuke Ramen bar, ik ben namelijk verzot op Tonkotsu Ramen. Sushi bars vind je natuurlijk ook overal en ze zijn heel goedkoop in vergelijking met in België.

De hoogtepunten

Akasaka ligt heel centraal en is een aantrekkelijke uitvalsbasis van waaruit je gemakkelijk verschillende hoogtepunten van Tokio kan bereiken. Tokyo Tower en Hamarikyu Gardens zijn onder andere zeker de moeite, maar vergeet vooral niet vroeg op te staan om Tsukiji Fish Market te bezoeken. Shibuya is waarschijnlijk de bekendste regio in Tokio en omvat onder andere het Harajuku park en de hippe winkel buurt die zich uitstrekt tot Omotesando. In Shibuya komen veel metro en trein lijnen samen, het is er dan ook altijd onwaarschijnlijk druk.

 

Meguro

Eén van de leukste ontdekkingen is de Meguro wijk (metro halte NakaMeguro). Langs het gezellige en rustige kanaaltje vind je heel wat verschillende restaurantjes en winkeltjes. Het is meteen ook een aangename omgeving om te logeren. Ontbijt of lunch in Alaska, een eethuisje met Westerse invloeden maar genoeg Japans karakter.

 

Andere snuisterbuurten

Andere leuke wijken om rond te slenteren en snuisteren in leuke winkeltjes zijn Koenjiminami (metro halte Koenji) en Shimokitazawa (gelijknamige metrohalte). En dan zijn er nog zoveel wijken te ontdekken in Setagaya en Shinjuku.

 

Ghibli museum

Hoewel het voor kinderen overal leuk is in Tokyo is het ook aan te raden om naar Mitaka te gaan om het Ghibli museum te bezoeken. Zelfs als je de films van de Ghibli studio niet kent is dit museum zeer de moeite. Koop je tickets ruim op voorhand. Mitaka is verder een aangename woonbuurt.

 

Reacties