Vier alternatieve must see’s en do’s tijdens een citytrip in Tokyo

Sandrine Herbrand
Sandrine Herbrand three star

Aansluitend op de meer klassieke en “toeristische” bezienswaardigheden tijdens onze citytrip in Tokyo – zie ons eerste reisverhaal – waren we ook bijzonder gecharmeerd van onderstaande en iets minder traditionele bezienswaardigheden en activiteiten.

Harajuku & Aoyama

We wandelden al window shoppend van Harajuku helemaal naar Aoyama. Onderweg zie je ’s werelds meest beroemde en luxueuze merken. Langs de straatjes en steegjes krijg je een voorproefje van Harajuku's beroemde kleurrijke en trendy street fashion. De honger kan je onderweg stillen langs één van de vele pannenkoekenstandjes. Er zijn meestal lange wachtrijen, maar een citytrip in Tokyo is pas geslaagd met één van deze lekkernijen. Bij Omotesando zie je merken zoals Comme des Garcons, Prada en nog veel meer in trendy boetieks die architecturale pareltjes zijn.

 

Nezu Museum

Dit museum is beroemd om zijn collectie van bronzen beelden, kalligrafie en textiel. Het museum is gelegen in een traditionele Japanse theetuin, met een aantal theehuizen eromheen, waardoor het een heerlijk verborgen oase in het midden van Tokyo is.

 

Ito-ya

Japan en papier zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. We hebben bijvoorbeeld allemaal weleens een – al dan niet geslaagde – poging gedaan om origami-gewijs een dier of ster te vouwen. Ito-va is onweerlegbaar de beste plek om prachtig Japans papier ontdekken. Gelegen in de wijk Ginza in Tokyo, onderging deze flagship store net multi-miljoen dollar makeover om het geheel nog spectaculairder te maken. Het gebouw is gemakkelijk te herkennen aan de twee verdiepingen tellende rode paperclip aan de zijkant van het gebouw. Je zal tijdens je citytrip in Tokyo meer tijd doorbrengen met het kijken naar pennen en papier dan je vooraf dacht en de thee lounge is een prachtige plek als je voeten moe zijn.

 

Shinto heiligdom

In een van de grootste groene zones in Tokyo, kan je door een bos wandelen in het midden van een stad tot aan het Shinto heiligdom. Als je geluk hebt, kan je tijdens een festival kleine kinderen gekleed in prachtige kimono’s zien of een traditionele Japanse bruiloft. Maar zelfs zonder deze zaken, is de tuin prachtig met irissen in volle bloei.

 

 

Een citytrip in Tokyo tijdens een rondreis in Japan is wat ons betreft een echte aanrader.

 

Reacties