Vijf must do’s en see’s tijdens een citytrip in Tokyo

Sandrine Herbrand
Sandrine Herbrand three star

Onze citytrip in Tokyo maakte deel uit van een rondreis in Japan. We kozen ervoor om op het einde van onze rondreis enkele dagen in deze stad te blijven, voor we terug naar huis keerden.

Kersenbloesems in Chidorigafuchi park

Dit prachtige park, naast de Tokyo Imperial Palace, is een zalige plek voor een relaxte wandeling. Wij hadden onze citytrip in Tokyo gepland in de laatste week van maart tijdens het kersenbloesemseizoen. De duizenden “sakura’s” zijn echt spectaculair om te zien.

 

Shoppen in Roppongi Midtown

Of je nu van shoppen houdt of niet, het assortiment van de winkels in dit gebouw geeft een prachtige blik op de Japanse mode en cultuur. Op de bovenste verdieping vind je het Suntory Museum of Art, een mix van moderne en traditionele Japanse stukken. De museumwinkel heeft een aantal mooie Japanse ambachtelijke items die prachtig zijn, maar helaas ook vrij duur.

 

Tokyo National Museum

Het grootste en oudste museum van Japan telt bijna 100 nationale schatten als onderdeel van haar uitgebreide collectie van meer dan 110.000 artikelen. De tentoonstellingen zijn zeer boeiend. Je vindt er veel informatie en audiogidsen in het Engels. Het museumgebouw bestaat uit zes markante gebouwen en de tuinen en theehuizen brengen een gevoel van rust na een wandeling door drukke straten van de stad.

 

View vanuit het Park Hyatt Tokyo

We verwenden onszelf tijdens onze citytrip in Tokyo ook met een verbazingwekkend nachtelijk uitzicht op de stad. Lekker eten, ontspannen sfeer en livemuziek… aanbevolen Sofia Coppola's film 'Lost in Translation'.

 

Tokyu Hands

Je vindt deze moeilijk te omschrijven speciaalzaken op verschillende locaties in de stad. Die in Shibuya was de grootste en veruit onze favoriet. Elke verdieping heeft een ander thema: hobby, beauty, koken, reizen, huishoudelijke artikelen, accessoires, schrijfwaren, decoratie… wel 20 winkels in één megawinkel. Vlakbij is ook het Shibuya kruispunt, 's werelds drukste kruispunt waar duizenden voetgangers in één keer oversteken.

 

 

Voorzie tijdens een verblijf in Japan zeker voldoende tijd voor een citytrip naar Tokyo. De kans dat je er snel nog eens terug komt is eerder klein, dus wij vonden deze extra tijdsinvestering méér dan de moeite waard.

 

Reacties